Informatīvā paneļa "InfoDesk" konfigurējamu logrīku izstrāde - Upenieks, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2015)
Kaspara Upenieka kvalifikācijas darbā " Informatīvā paneļa "InfoDesk" konfigurējamu logrīku izstrāde” ir pilnveidoti 4 logrīki un izstrādāts viens papildus logrīks. Logrīki kuriem veikti būtiski uzlabojumi ir ‘WeatherWidget’, ‘VardaDienuWidget’, ’DateWidget’ un ‘JiraReaderWidget’, bet papildus izstrādātais logrīks ir ‘TextEditorWidget’. Logrīku mērķis - atvieglot informatīvā paneļa „Infodesk” lietotājiem darbu ar šo lietotni un nodrošināt papildus funkcionalitāti. Galvenie šo logrīku uzdevumi ir sekojoši: •‘WeatherWidget’:sniedz lietotājam datus par pašreizējo gaisa temperatūru; •‘VardadienuWidget’: sniedz lietotājiem datus par konkrētās dienas vārda dienu gaviļniekiem; •‘DateWidget’: uzrāda lietotājiem datumu un mēnesi; •‘JiraReaderWidget’: uzrāda lietotājam konkrētās dienas citātu jeb ‘domu graudu’, nolasot to no citātu saraksta; •‘TextEditorWidget’: ļauj lietotājam ievadīt tekstu ar paša izvēlētu teksta formatējumu. Visi logrīki ir izstrādātas Java programmēšanas valodā, izmantojot Android operētājsistēmas iebūvētās bibliotēkas.

Qualification work " Configurable widget development for informative panel "InfoDesk" ",which is accomplished by Kaspars Upenieks contains 4 widgets with improved functionality and one extra widget.Widgets with significant improvements are 'WeatherWidget', 'VardaDienuWidget', 'DateWidget' and 'JiraReaderWidget', but additionally developed widget is 'TextEditorWidget'. Widget aim - to facilitate information panel "Infodesk" users work with this software application and provide additional functionality. The main tasks of all widgets are as follows: • 'WeatherWidget': gives data on the current air temperature; • 'VardadienuWidget': provides users with data of calendar names on a particular day; • 'DateWidget': shows users date and month of year; • 'JiraReaderWidget': displays the user the daily quote or 'grain of thought' by reading it from a quote list; • 'TextEditorWidget': allows users to enter text with custom formatting. All widgets have been developed in the Java programming language using the Android operating system built-in libraries.
Configurable widget development for informative panel "InfoDesk"
Keywords: Datorzinātne; Android; Agile; Logrīki; InfoDesk; TextEditorWidget