Pedagoģiskie paņēmieni bērnu saskarsmes prasmju veicināšanā jaunākajā pirmsskolas vecumā - Kalniņa, Revekka (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba nosaukums: “Pedagoģiskie paņēmieni bērnu saskarsmes prasmju veicināšanā jaunākajā pirmsskolas vecumā” Darba autore: Revekka Kalniņa Pētījuma mērķis - jaunāko pirmsskolas vecuma bērnu saskarsmes prasmju sekmēšanas iespējas rotaļās. Pētījuma uzdevumi: 1. Pedagogu un psihologu literatūra par saskarsmes iezīmēm, prasmēm, rotaļas būtību; 2. Izstrādāt kritērijus un rādītājus 3-4 gadus veca bērna saskarsmes prasmju vērtēšanai; 3. Pētīt saskarsmes prasmes pedagoģiskajā procesā, izmantojot spēles un rotaļas. Darbs sastāv; -Teorētiskajā daļā tika analizēta saskarsmes būtība, bērna un pieaugušā sadarbības rezultati, spēļu klasifikācija; -Pētiījuma daļā autore analīzēja bērnu saskarsmes prasmes jaunākajā pirmsskolas vecumā, saskarsmes problēmas. Tika praktizētas 5 rotaļas, ar kuru palīdzību bērniem attīstījās un pilnveidojās saskarsmes prasmes. Darba apjoms: Sastāv no 52 lappaspusēm, teorijas un praktiskās daļas, anotācijām- latviešu un krievu valodā, 7 pielikumiem. Atslēgas vārdi: saskarsme, bērni, pirmsskolas vecums, pieaugušie.

Name of the research: “Pedagogical techniques for promoting children’s communication skills at the youngest preschool age” Author: Revekka Kalniņa Objective of the study- Opportunities to promote the comunication skills of the youngest preschool children through games. Tasks of the study: 1. Literature of teachers and psychologists on the characteristics of communication, skills and the essence of play; 2. Develop criteria and indicators for assessing the communication skills of a 3-4 year old child; 3. To explore communication skills in the pedagogical process through games Composition of the study; -The theoretical part analyzed the nature of communication, the results of child and adult cooperation, the classification of games -In the research part, the author analyzed the communication skills of children in the youngest preschool age, communication problems. 5 games were practiced, with the help of which the child developed and improved communication skills. Workload: Consists of 52 pages, theory and practical part. Annotations- in Latvian and Russian, 7 appendices. Keywords: communication, children, preschool age, adults.
Pedagogical techniques for promoting children’s communication skills at the youngest preschool age
Keywords: Pedagoģija; saskarsme; bērni; pirmsskolas vecums; pieaugušie