Slepkavība, kas saistīta ar laupīšanu, norobežošana no slepkavības, kas izdarīta mantkārīgā nolūkā - Butakovs, Romāns (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Slepkavība, kas saistīta ar laupīšanu, norobežošana no slepkavības, kas izdarīta mantkārīgā nolūka”. Problēma ir svarīga, jo kā citādi var noskaidrot par kādas slepkavības izdarīšanu persona tiks saukta pie kriminālatbildības. Tā, kā šīm abām slepkavībām ir viens mērķis – prettiesiski iedzīvoties Darba autors, bakalaura darba rakstīšanas laikā izpērīja, slepkavības kas saistītas ar laupīšanu un slepkavības mantkārīgā nolūkā krimināltiesisko reglamentāciju un praktisko pielietojumu, kā arī kvalifikācijas problēmas. Autors izanalīzēja un salīdzināja citu valstu (ASV, Krievijas Federācijas, Beļģijas, Vācijas) normatīvo regulējumu un salīdzināja to ar Latvijas Krimināllikumu. Darbs ir iedalīts trīs nodaļās. Pirmajā nodaļā tiek analizēta slepkavības kvalifikācija. Otrajā nodaļā autors izpētījia slepkavību kas saistīta ar laupīšanu un slepkavību mantkārīgā nolūkā, nozieguma sastāva pazīmes, un salīdzināja esošo reglamentāciju ar tiesu praksi. Pēdējā nodaļā ar tiesu prakses piemēriem tiek izdalīti konkrēti kritēriji, šo slepkavību sastāva norobežošanai. Bakalaura darba ietvaros ir piedavāti slepkavības kas saistīta ar laupīšanu un slepkavības mantkarīgā nolūkā norobežošanas problēmas risinājumi, kā arī tiek izvirzīts piedavājums Krimināllikuma pilnveidošanai.

The thesis of my bachelors degree is „Delimitation of the murder with intent to rob from the murder with the lucrative intent”. The delimitation between these two types of murder is very important, because there is no other way of finding out, for what murder will the person be called to responsibility. These two types share the same goal - unlawful enrichment. While writing this thesis, the author has done a research on the criminal regulation and the problems of qualifying the cases of murder with intent to rob and the murder with the lucrative intent. The author has analyzed the regulatory frameworks of other countries (USA, Russian Federation, Belgium, Germany) and compared them to the Criminal Law of Latvia. The thesis is divided into three sections. The first chapter analyzes the qualification of the murder. In the second chapter, the author has investigated the constituent elements of the crime, in this case the murder with intent to rob and the murder with the lucrative intent and compared the regulation to the jurisprudence. In the last chapter, the certain criteria is distinguished to delimit these types of murder with an examples from the jurisprudence. IIn the summary the author expresses his point of view on the said problem, and offers the solutions, as well as the way to improve the Criminal Law.
Delimitation of the murder with intent to rob from the murder with the lucrative intent
Keywords: Juridiskā zinātne