AS “Olainfarm” peļņas veidošana, izmantošana un sadale - Visocka, Karina (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba mērķis: pamatojoties uz AS Olainfarm finanšu analīzes rezultātiem, identificēt nozīmīgās problēmas un izstrādāt priekšlikumus AS “Olainfarm” finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darba aktualitāte ir saistīta ar farmācijas nozares konkurentu izaugsmi. Farmācijas nozare ir pievilcīga visā pasaule un nes labus ienākumus gan valstij, gan pašiem uzņēmuma īpašniekiem. Diplomdarbs sastāv no 3 daļām. Pirmajā nodaļā ir izpētīti finanšu analīzes teorētiski aspekti. Otrajā nodaļā autore analizēja farmācijas nozares situāciju pasaule, ES un Latvijā. Trešajā nodaļā tika analizēti AS “Olainfarm” un AS “Grindeks” finanšu radītāji. Pētījumā autore noskaidroja, ka AS “Olainfarm” finanšu analīzes radītāji nedaudz samazinājās 2018. gadā, salīdzinoši ar citiem radītājiem pētījumā periodā, bet ir labākie nekā konkurējošā uzņēmuma – AS “Grindeks”. Diplomdarba apjoms ir 73 lpp., tas satur 28 tabulas, 9 attēlus, 9 pielikumus un 49 literatūras avotus.

The purpose of diploma work is to identify main problems in JSC “Olainfarm” work using financial analyses results. Actuality of diploma work is caused by competitors growing in pharmaceutical industry. Pharmaceutical industry is highly attractive and gives larges incomes to government and companies’ owners. Diploma work consists of three chapters. The first chapter is the theoretical aspects of financial analysis. The second chapter is pharmaceutical industry research in world, EU and Latvia. The third chapter is JSC “Olainfarm” and JSC “Grindeks” financial values’ analysis. The result of research indicates that JSC Olainfarm financial analysis values became lower in year 2018, but whole financial situation is better than JSC "Grindeks" Diploma work consists of 73. pages, contains 28 tables, 9 pictures, 9 annexes and 49 bibliography sources.
Profit formation, use and distribution in JSC “Olainfarm”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; farmācija; stabilitāte; konkurētspēja