Darbinieku rutīnas izsekotājs - Genkins, Alfrēds (Latvijas Universitāte, 2022)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt un dokumentēt darbvirsmas lietojumprogrammas specifikāciju, lai nodrošinātu darbinieku ikdienas rutīnas izsekošanu. Prasību specifikācijas un aplikācijas dizaina autors ir Alfrēds Genkins, Latvijas Universitātes students. Specifikācijā jāapraksta funkcionālās un nefunkcionālās prasības, testēšanas gadījumi un lietojumprogrammu projektēšanas lēmumi. Projektēšanas lēmumi ietver detalizētu pārskatu par lietojumprogrammu moduļiem un datu bāzes entītijām, to attiecībām. Lietojumprogrammas galvenais mērķis ir nodrošināt darbību pabeigšanas izsekošanu uzņēmuma mērogā. Tāpat aplikācijas mērķis ir uzlabot darbinieka izziņu: izkraut atmiņas uzdevumus apkārtējā pasaulē, konkrētāk, dokumentēt un standartizēt rutīnas. Šajā kvalifikācijas darbā lietojumprogrammas administrēšanas funkcijas ir ārpus darbības jomas un ir vērstas uz normāliem darbiniekiem. Šī lietojumprogramma ir izstrādāta TypeScript valodā, izmantojot prasībās aprakstītās utilītas: Firebase datu glabāšanai un infrastruktūras izvietošanai, Electron vietējo OS funkciju integrācijai. Lietojumprogrammas priekšgala daļa lietotāja interfeisa renderēšanai izmanto React bibliotēku.

The aim of this qualification work is to develop and document the specification of a desktop application to enable routine tracking of employees. The author of requirements specification and application design is Alfreds Genkins, student of University of Latvia. The specification must describe functional and non-functional requirements, test cases, and application design decisions. The design decisions include a detailed overview of application modules and database entities, their relations. The main goal of the application is to enable action completion tracking on a company wide scale. Also, the application aims to improve the cognition of an employee: to offload the memory tasks into the world around us, more specifically, document and standardize routines. This qualification work considers the administration functions of the application out of scope and focuses on normal employees. This application is developed in the TypeScript language utilizing utilities described in requirements: Firebase for data storage and infrastructure deployment, Electron for native OS features integration. The frontend part of the application utilizes the React library for rendering of the user interface.
Darbinieku rutīnas izsekotājs
Keywords: Datorzinātne; TypeScript; Electron; Firebase; React