6. klases skolēnu tekstveides prasmju attīstīšanas iespējas latviešu valodas stundās. - Ošiņa, Dženeta (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba 6. klases skolēnu tekstveides prasmju attīstīšanas iespējas latviešu valodas stundās mērķis ir pilnveidot 6. klases skolēnu apraksta veidošanas prasmi un attīstīt prasmi rakstīt vēstījumu, iegūstot un izmantojot lingvistisko un latviešu folklorā un literatūrā pieejamo informāciju par konceptu tēvs. Bakalaura darbā ir četras nodaļas. Pirmajā nodaļā tiek raksturota vērtīborientētas pieejas aktualizācija mūsdienu izglītībā un apkopota informācija par latviešu valodas mācību priekšmeta satura reglamentējošo dokumentu un mācību līdzekļu apskatu. Otrajā nodaļā veikts koncepta tēvs vispārīgs raksturojums. Trešajā nodaļā pamatota pilsoniskās audzināšanas un kultūridentitātes veidošanas nepieciešamība un apkoptas mācību metodes un metodiskie paņēmieni satura īstenošanai. Ceturtajā nodaļā raksturoti izmēģinājumdarbībā iesaistītie skolēni, analizēta izmēģinājumdarbības sagatavošana, norise un rezultāti. Izmēģinājumdarbības rezultātā secināts, ka bakalaura darba mērķis ir sasniegts: izstrādātais lingvodidaktiskais materiāls radīja skolēnos interesi par konceptu tēvs un sekmēja apraksta un vēstījuma rakstīšanas prasmi, kas kopumā veicināja cieņpilnas attieksmes veidošanos pret latviešu valodu. Atslēgvārdi: apraksts, vēstījums, tekstveide, vērtības, koncepts, tēvs.

The aim of the bachelor's thesis "The possibilities of developing the writing skills of 6th grade students in Latvian language classes" is to improve the skill of creating a description of 6th grade students and to develop the skill of writing a message by obtaining and using linguistic and Latvian folklore and literature information about the concept of father. The bachelor thesis has four chapters. The first chapter describes the actualization of a value-oriented approach in modern education and gathers information about the review of the regulatory documents and teaching aids for the content of the Latvian language subject. In the second chapter, a general description of the concept father is made. In the third chapter, the need for civic education and cultural identity formation is substantiated, and teaching methods and methodological techniques for content implementation are covered. The fourth chapter describes the students involved in the pilot activity, analyzes the preparation, progress and results of the pilot activity. As a result of the trial activity, it was concluded that the goal of the bachelor's thesis has been achieved: the developed language didactic material created interest in the concept of father in students and promoted the skill of writing a description and message, which in general contributed to the formation of a respectful attitude towards the Latvian language. Keywords: description, message, text type, values, concept, father.
Opportunities for developing text-formation skills in Latvian language lessons in the 6th grade.
Keywords: Izglītības zinātnes; apraksts; vēstījums; tekstveide; vērtības; koncepts