Sociālā pedagoga darbība ar nepilngadīgajiem sabiedriskajos darbos Valsts probācijas dienestā. - Paštore, Līga (Latvijas Universitāte, 2006)
Darba mērķis: Izpētīt sociālā pedagoga darbību, sabiedriskā darba izpildē Valsts probācijas dienestā. Darbs sastāv no 4 daļām. Pirmajā daļā tiek analizēta audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa – sabiedriskais darbs, tiesiskā reglamentācija un tās piemērošana praksē. Otrajā daļā tiek iepazīstināts ar Valsts probācijas dienesta funkcijām, darbības virzieniem un likumdošanu, kas nosaka Valsts probācijas dienesta darbību. Trešajā daļā tiek analizēts preventīvais darbs, lai mazinātu pusaudžu noziedzību. Aplūkoti noziedzības veicinošie apstākļi un noteikta sociālā pedagoga darbība, veicot sabiedriskā darba izpildi nepilngadīgajiem. Ceturtajā daļā apkopoti anketas, interviju rezultāti par sabiedrisko darbu veicēju, viņu vecāku un probācijas darbinieku viedokļiem veicot un uzraugot sabiedriskos darbus. Izstrādāti ieteikumi sociālajam pedagogam, kurš strādā Valsts probācijas dienestā un veic sabiedrisko darbu izpildi nepilngadīgajiem. Ieteikumus varētu izmantot darbinieki Valsts probācijas dienestā. Tie varētu sekmēt izveidot sekmīgāku preventīvo darbību ar nepilngadīgajiem, tā mazinot noziedzības līmeni nepilngadīgo vidū Latvijā.

The aim of the diploma paper: to explore the activities of a social pedagogue as regards publicē works in the State Probation Office. The diploma paper consists of 4 parts. Public works as a means of great educational value, legal regulations and their use in practice are analysea in the first part. We are informed abont the functions of the State Probation Office, directions of activities and legislation, which determinē the activities of the State Probation Office in the second part. Preventative activities to durease the number of crimes committed by teenagers are nalysed in the third part. Cicumstances promoting crimes and activties of a social pedagogue, making minors do publicē works, are also discussed. The results of the guestionaries, filled in by dvers of publicē works and their parents and opinion of probation officers who supervise publicē works, are summarised in the fourth part. Recommendations to social pedagogues, who work in the State Probation Office with minors in publicē works, are worked ont. Recommendations could be used by the personnel of the State Probation Office. They could promote more successful preventative activties, working with minors to decrease the rate of crimes among them in Latvia
The activities of the social pedagogue with minors in public works of the State Probation service.
Keywords: Sociālais pedagogs [fakultāte]