Rokdarbi runas un valodas attīstības pilnveidei 2. vecumposma bērniem - Papiašvili, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2025)
Nataļja Papiašvili. Rokdarbi runas un valodas attīstības pilnveidei 2. vecumposma bērniem. Kvalifikācijas darbs. Darba mērķis: izzināt runas un valodas pilnveides iespējas 2. vecumposma bērniem. Darbā izpētītas rokdarbu un ar tiem saistīto sīkās motorikas vingrinājumu metodiskās iespējas 2. vecumposma bērnu runas un valodas pilnveidei pirmsskolā. Veicot bērnu pedagoģisko novērošanu un pirmsskolas pedagogu aptauju, noteikts, ka vislabāk runas un valodas attīstību rokdarbu nodarbībās veicina darbības ar sīkiem priekšmetiem, sensoriem, radošumu veicinošiem materiāliem un attīstošā vide pirmsskolā. Atslēgas vārdi: ROKDARBI, RUNA, VALODA, 2. VECUMPOSMA BĒRNI, PILNVEIDE. Kvalifikācijas darbs ietver 52 lappuses, 3 attēlus, 4 tabulas, 31 bibliogrāfiskā saraksta vienību, vienu pielikumu.

Natalia Papiashvili. Handicrafts for speech and language development in children of age 2. Qualification work. The aim of the work: to explore the possibilities of speech and language development in children of the 2nd age group. The thesis explores the methodological possibilities of handicrafts and related fine motor exercises for the development of speech and language in pre-school children of the 2nd age group. Through pedagogical observation of children and a survey of pre-school teachers, it was found that the development of speech and language in handicraft activities is best facilitated by activities with small objects, sensory and creativity-enhancing materials and the developing environment of the pre-school. Key words: handwork, speech, language, preschool children, development . The qualification thesis includes 52 pages, 3 figures, 4 tables, 31 bibliographic list items, one appendix.
Handicrafts for speech and language development in children of age 2
Keywords: Izglītības zinātnes; rokdardi; runas un valodās; attīstības; pilnveidei; 2 vecumposma