Pierādījumu pieļaujamība, attiecināmība un novērtēšana civillietā. - Aumeisters, Sigurds Svens (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā “Pierādījumu pieļaujamība, attiecināmība un novērtēšana civillietā” analizēti Civilprocesu regulējošie normatīvie akti un tiesību pētnieku viedokļi un atziņas attiecībā uz pierādījumu lomu civillietu iztiesāšanā. Autors pēta pierādījumu lomu civilprocesā un skaidro to nozīmi un nepieciešamību lietas izskatīšanā un tiesas sprieduma izdarīšanā. Autors ir analizējis un salīdzinājis trīs valstu normatīvo aktu regulējumus attiecībā uz pierādījumu pieļaujamību, attiecināmību un novērtēšanu, kā arī salīdzinājis tiesību pētnieku viedokļus šajā jautājumā. Darba beigās autors izdara secinājumus un izsaka priekšlikumus par pierādījumu regulējumu civilprocesā, lai atvieglotu pierādījumu novērtēšanu, un procesuālo ekonomiju civillietu iztiesāšanā.

In the Batchelor theses “Admissibility, relevance and assessment of evidence in civil case” the regulations of civil procedure and opinions and conclusions of the researchers regarding the role of evidence in civil proceedings are analysed. The author examines the role of evidence in civil procedure and explains the importance of it in proceedings and the court judgement. The author has analysed and compared regulations in three different national laws regarding admissibility, relevance and evaluation of evidence, as well as views of the researchers on this issue. In the conclusion, the author draws conclusions and makes proposals on the regulations of evidence in civil procedure, in order to facilitate the assessment of the evidence and procedural savings in civil proceedings.
Admissibility, relevence and evolution of evidence in civilcase.
Keywords: Juridiskā zinātne; Pierādījumi; Novērtēšana; Attiecināmība; Pieļaujamība; Prezumpcija