Latvijas jauniešu starptautiskās studiju migrācijas tendences - Bluķe, Zanda (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba nosaukums ir “Latvijas jauniešu starptautiskās studiju migrācijas tendences”. Darba mērķis ir izpētīt kādi ir Latvijas jaunatnes nākotnes plānus studiju izvēlē un to ietekmējošie faktori. Apkopojot 60. anketu rezultātus un literatūras studiju teorētisko analīzi tika izveidotas 4. nodaļas, kuras papildinātas ar ievadu, secinājumiem un priekšlikumiem. 1. nodaļa “Migrācija un tās ietekmējošie faktori” sniedz ieskatu par migrācijas procesiem un faktoriem, kā arī par starptautisko un studentu migrāciju. 2. nodaļa “Starptautiskās migrācijas procesi pasaulē un Latvijā” sniedz ieskatu par jauniešu migrācijas apmēriem un pieprasītākajiem galamērķiem pasaulē un Latvijā. Skaidro dažādu faktoru ietekmi starptautiskajā migrācijā. 3. nodaļa “Dati un metodes” apkopots datu ievākšanas process un rezultātu analīzes metodes 4. nodaļa “Latvijas jauniešu raksturojums” balstoties uz anketu rezultātiem raksturo dažādās studentu grupas un motīvus studiju izvēlē. Atslēgas vārdi: starptautiskā migrācija, studenti, Latvija.

The title of my bachelor paper is “Tendencies of Latvian youth international study migration”. The objective of this paper is to explore the future plans of studying of the Latvian youth and the factors that affect their choice. By summarizing the results of 60 surveys and the theoretical analysis of literature studies, 4 chapters were made, which were enriched with introduction, conclusions and proposals. 1.chapter “Migration and the affecting factors”. It provides an insight of the migration process and its factors and the migration of international students as well. 2.chapter “International migration processes in the world and in Latvia” provides an insight of the migration levels and favourite destinations in Latvian and around the world. It also explains the affection of various factors on the international migration. 3.chapter “Data and methods” summarizes the data collection process and the methods of the outcome analyzing. 4.chapter “Characteristics of the Latvian youth” based on the results of the questionnaires, describes various groups of students and the motives of the choice for studies. Keywords: international migration, students, Latvia
Tendencies of Latvian youth international study migration
Keywords: Ģeogrāfija