Tele2 reklāmas kampaņas "Meteorīts" izpēte. Vēlamā un reālā mērķauditorijas uztvere - Kalve, Anita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir ‘’Tele2 reklāmas kampaņas ‘’Meteorīts’’ izpēte. Vēlamā un reālā mērķauditorijas reakcija’’’’. Darba teorētiskajā daļā apkopota informācija par komunikācijas procesu no mārketinga perspektīvas, integrētā mārketinga komunikāciju, reklāmas kampaņas plānošanu, partizānu mārketingu un tā instrumentiem. Darba pētnieciskā problēma – Tele2 kampaņas ‘’Meteorīts’’ mērķauditorijas uztvere, kas nosaka darba mērķi: noskaidrot, vai un kā vēlamā mērķauditorijas uztvere atšķīrās no reālās mērķauditorijas uztveres. Pētījumā izmantotas kvalitatīvās un kvantitatīvās pētniecības metodes – dziļā intervija ar Tele2 zīmola vadītāju Zintu Brūnu, respondentu anketēšana, kā arī dziļā fokusa grupas intervija. Pētījuma rezultātā noteikti kampaņas komunikācijas traucējumi un skaidrotas tendences mērķauditorijas uztverē un attieksmēs. Atslēgvārdi: integrētā mārketinga komunikācija, partizānu mārketings, reklāmas kampaņa, Tele2, ‘’Meteorīts’’.

The theme of the Bachelor work is: ‘’Research on Tele2 campaign ‘’Meteorite’’. The real and the desirable perception by target audience.’’’’. Several subjects are described in this work, such as – communication process from a marketing perspective, integrated marketing communication, campaig planning, guerilla marketing and it’s tools. The problematics – perception of the target audience, which leads to the objective: finding out if the desirable perception which was planned by the campaign’s authors differed from the real perception of the target audience. Both – qualitative and quantitative research methods are used: interview with the Tele2 brand leader, respondent polling and in – depth focus group interview. The research shows communication problems during the campaign and outlines perception tendencies of the target audience. Keywords: integrated marketing communication, guerilla marketing, advertising campaign, Tele2, ‘’Meteorite’’.
Research on Tele2 campaign "Meteorite". The real and the desirable perception by target audience
Keywords: Komunikācijas zinātne