Pilsoniskās žurnālistikas izpausmes Delfi.lv un Apollo.lv portālos - Vismane, Baiba (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Pilsoniskās žurnālistikas izpausmes Delfi.lv un Apollo.lv portālos”. Pilsoniskā žurnālistika apskata jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības locekļu iesaistīšanos mediju satura veidošanā. Darba pētniecības problēma ir, ka mūsdienās cilvēki arvien vairāk izvēlas mediju saturu veidot paši, kā arī patērē citu indivīdu veidotu saturu. Darbā iekļauts pētījums, kas tapis izmantojot trīs pētniecības metodes: aptaujas anketu, kvantitatīvo kontentanalīzi un interviju. Pētījuma mērķis ir izpētīt esošo situāciju pilsoniskās žurnālistikas laukā Latvijas interneta vidē, precīzāk, divos Latvijas ziņu portālos, Delfi.lv un Apollo.lv, atklāt esošās problēmas un rast to iespējamos risinājumus. Pētījuma gaitā tika iegūti rezultāti, kas apliecina, ka indivīdi līdzdarbojas pilsoniskajā žunālistikā un labprāt to patērē, tomēr ikdienā neatsakās arī no tradicionālās žurnālistikas. Atslēgas vārdi: pilsoniskā žurnālistika, digitālie mediji, līdzdalība, interneta vide.

The topic of bachelor’s paper is „Expression of civil journalism in portals Delfi.lv and Apollo.lv”. Civil jaournalism examines questions related to society’s engagement in development of media content. The issue of research paper is that nowadays people choose more to create media content themselves as well as use the content developed by other individuals. The paper includes research which is developed by using three explorative methods: questionnaire, quantitative content analyses and interview. The objective of the research is to investigate the existing situation in sphere of civil journalism in Latvia internet platfom and to be more precise in two Latvia news portals: Delfi.lv and Apollo.lv as well as to discover the existing problems and find the possible solutions. Results of the research show that individuals take active part in civil journalism and use it themselves, however in daily use do not refuse traditional journalism as well. Key words: civil journalism, digital media, involvement, internet platform.
Expression of civil journalism in portals Delfi.lv and Apollo.lv
Keywords: Komunikācijas zinātne