Viedpulksteņu un viedtālruņu lietojamība fizisko aktivitāšu laikā - Kazaine, Alise (Latvijas Universitāte, 2022)
Mūsdienās teholoģijas ļoti strauji mainās. Sports cilvēku dzīvēs ieņem ar vien nozīmāgāku lomu, līdz ar to viedierīces ļoti attīstās un kļūst pieprasītākas. Viena no tām ir fizisko aktivitāšu uzskaite, bez kurām nav iedomājama aktīvu cilvēku ikdiena. Bakalaura darba „Viedpulksteņu un viedtālruņu lietojamība fizisko aktivitāšu laikā” mērķis ir izpētīt un noskaidrot viedierīču izmantošanas iespējas sportā, veselības un snieguma uzlabošanai. Cik lielu lomu šīs ierīces ieņem aktīvu cilvēku dzīvēs un kam dod izvēles priekšrocības. Lai noskaidrotu izvirzītos mērķus un hipotēzi, pētījumā tiek izmantota anketēšanas metode, ar kuras palīdzību tiek noskaidrota viedierīču izmantošana fizisko aktivitāšu laikā. Pētījuma reziltāti liecina, ka darbā salīdzinātie viedpulksteņi un viedtālruņu sporta aplikācijas ir ar līdzīgām pamatfunkcijām, taču nianses atšķirās, kā rezultātā viedpulksteņi ir populārāki un ar papildus funkcijām.

Nowadays, technology is changing very rapidly. Sport is playing an increasingly important role in people's lives, and smart devices are evolving and becoming more demanded. One of the most important smart device is a recorder of physical activities, without which the daily life of active people is unimaginable. The aim of the bachelor's thesis "Usability of smartwatches and smartphones during physical activities" is to study and find out the possibilities of using smart devices in sports for improving health and performance. What is the role of smart devices in the lives of active people and give them the benefits of choice. In order to clarify the set goals and hypothesis, the study was used a questionnaire method, which helped to find out the use of smart devices during physical activities. The results of the research show that compared similar applications of smartwatches and smartphones have similar basic functions, but the nuances differ, as a result of which smartwatches are more popular and have additional functions.
Usability of smartwatches and smartphones during physical activity.
Keywords: Sporta zinātne; viedpulksteni; viedtālrunis; sporta aplikācija; sporta funkciju uzskaitījums