Nemeža augu sabiedrību daudzveidība uz lokālas nozīmes autoceļu nomalēm - Liepiņa, Ligita (Latvijas Universitāte, 2015)
Ligitas Liepiņas bakalaura darba „Nemeža augu sabiedrību daudzveidība uz lokālas nozīmes autoceļu nomalēm” mērķis ir noskaidrot, cik liela nemeža augu sabiedrību daudzveidība spēj izveidoties uz lokālas nozīmes neintensīvi lietota autoceļa nomalēm un kādi vides faktori to ietekmē. Pētījums veikts balsoties uz 2014.gada jūlijā un augustā iegūtiem datiem. Pētījuma teritorijā aprakstīti 198 parauglaukumi un 160 sugas; no tām 18 ir bioloģiski vērtīgo zālāju indikatorsugas. Analizējot iegūtos datus, noskaidrots, ka pētījuma vietā sastopamas 3 nemeža sabiedrības, to izplatību ietekmē temperatūras, gaismas un kontinentalitātes faktori. Ligitas Liepiņas bakalaura darbs sastāv no 4 nodaļām un apakšnodaļām, to papildina 12 attēli un 3 pielikumi. Darba apjoms ir 38 lapaspuses.

Aim of bachelor thesis of Ligita Liepiņa „Diversity of non-forest plant communities on the verges of roads of local importance” is to find out how large the diversity of non-forest plant communities is able to develop on not intensively used local importance road verges and what environmental factors affects it. The study was carried out on the basis of data obtained on July and August 2014. In research territory there was 198 sample plots and 160 species described; 18 of them are indicator species of biologically valuable grasslands. Analyzing the obtained data showed, that 3 non-forest communties are found on the research site, their spreading is affected by temperature, light and continentality factors. Bachelor thesis of Ligita Liepiņa consists of 4 chapters and subchapters, supplemented with 12 images and 3 attachments. The volume of work is 38 pages.
Diversity of non-forest plant communities on the verges of roads of local importance
Keywords: Ģeogrāfija; ruderālā veģetācija; nezāļu sabiedrības; zālāju sabiedrības; ceļu nomales