AS "GE Money" finanšu stāvokļa analīze un konkurētspējas analīze Latvijas tirgū - Kļeščova, Anna (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā “AS “GE Money” finanšu stāvokļa un kokurētspējas analīze Latvijas tirgū” ir pētītā finanšu analīzes loma uzņēmuma finanšu risku, finansiālās darbības un konkurētspējas novērtēšanā. Darba mērķis ir uz AS "GE Money" finanšu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības trūkumu novēršanai un ta tālākai attīstībai un perspektīvām. Darbs sastāv no četrām daļām. Darba pirmajā daļā ir raksturota finanšu analīzes nepieciešamība, tās virzieni, metodes un galvenie izmantojamie rādītāji. Darba otrā daļā tiek raksturota AS "GE Money" saimnieciskā darbība un tās attīstība, tiek sniegta pamatinformācija par uzņēmumu un nozari, kurā tas darbojas. Darba trešā daļa ietver AS "GE Money" finanšu analīzi. Ceturtā daļa veltīta uzņēmuma galvenajiem konkurentiem, kā arī konkurences un tās vides izvērtēšanai. Darba apjoms ir 71 lappaspuses ar 24 tabulām un 11 attēliem. Bakalaura darbā ir izmantoti literatūras avoti. Darbam ir 4 pielikumi.

REWIEV In the bachelor work “ Financial analysis and competition ability of “GE Money” company in Latvia’s market” is investigated the role of assessment of financial analysis in company’s financial risks, activity and competition ability. The work purpose is on the „GE Money” company’s basis of financial analysis to elaborate the proposals for company to prevent the defects of activity and for future extention and perspectives. The work components of four parts. In the first part of work is described the necessity of financial analysis, its trends, methods and the main parameters. In the second part of work is described the company’s economic activity and its development, given the main information about the company and field of its activity. The work’s third part consists of „GE Money” company’s finansial analysis. The fourth part of work is dedicated to company’s competitors and to the appraising of competitive field. The work size is 71 pages with 24 tables and 11 illustrations. In the bachelor work is used the literature sources. Work has 4 enclosures.
Financial analysis and competition ability of "GE Money" company in Latvia's market
Keywords: Ekonomika