TV programmas grafika veidošana Baltijas valstu sabiedrisko televīziju kanālos - Parfenoviča, Māra (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „TV programmas grafika veidošana Baltijas valstu sabiedrisko televīziju kanālos”. Darbā ir meklēta atbilde uz jautājumiem, kādas ir būtiskākās kopīgās iezīmes un atšķirības triju Baltijas valstu sabiedrisko televīziju kanālu programmu veidošanā, un uz kādiem principiem, metodēm balstoties tas tiek darīts. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīti vispārējie televīzijas programmas grafika veidošanas veidi, kā arī apstākļi, kas ietekmē televīziju darbību un līdz ar to arī to produkciju un programmu. Darba pētnieciskā daļa sastāv no diviem pētījumiem. Ar kvantitatīvās kontentanalīzes palīdzību tiek noteikts, kādas ir tendences pārraižu izvietojumam programmas grafikā atkarībā no tās žanra. Savukārt ar daļēji strukturēto interviju palīdzību tiek noskaidroti principi, uz kuru pamata balstoties programmu grafiki tiek veidoti. Darba gaitā iegūtā informācija ļauj izdarīt secinājumus, ka, lai gan Baltijas valstu sabiedriskās televīzijas strādā pēc līdzīgiem principiem un metodēm programmas grafika veidošanā. Tomēr to izpratnes, kā pārraides izvietojamas, ir atšķirīgas. Atslēgvārdi: sabiedriskā televīzija, programmas grafiks, žanrs, LTV1, LTV*, ETV

The title of the bachelor thesis is “TV scheduling in public televisions channels of the Baltic countries”. In the work are searched answers for the questions- what are the biggest similarities and differences in programming ways between these three channels. And which are the principles and methods based on what it is done. In the theoretical part of the work, are being described general principles and methods of the TV programming, and also forces, which affect work of the televisions, wherewith also their TV production and program. The investigative part of the bachelor thesis consists of two researches. With the content analysis method is being defined tendencies of the broadcasts placement depending on their genre. But with partly structured interviews are clarified principles, based on what the TV schedules are made. Acquired data allow make conclusions that public service televisions of the Baltic States work basing on similar principles of TV programming. Though their understanding about how broadcasts must be scheduled, are different. Keywords: public television, schedule, genre, LTV1, LTV*, ETV
TV scheduling in public televisions channels of the Baltic countries
Keywords: Komunikācijas zinātne