Datņu apmaiņas tīmekļa servisa izstrāde apdrošināšanas uzņēmumam - Treimanis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2022)
Datņu apmaiņas serviss paredzēts drošai datņu apmaiņai starp uzņēmuma KASKO tīmekļa platformas kontu reģistrētiem lietotājiem. Serviss izstrādāts pēc REST API lietotņu principa un integrēts KASKO mikroservisu arhitektūrā. Serviss paredzēts kā starpnieks starp gala lietotāju un platformas datņu augšupielādes servisu. Sistēmas galvenā funkcionalitāte ir, balstoties uz lietotāja augšupielādētu datni, pēc izsaukuma izveidot instanci, kas glabā datus par lejupielādējamu datni, atbalsta tās lejupielādi pēc izsaukuma un paredz, ka instancei jātiek dzēstai pēc noklusējuma (7 dienu) perioda vai pēc izsaukuma. Kvalifikācijas darba ietvaros nav paredzēts izstrādāt servisa grafisko saskarni, tās izmantošana paredzēta ar HTTP pieprasījumiem, taču serviss izstrādāts, paredzot, ka grafiskā saskarne tiks izstrādāta un funkcionalitāte būs izmantojama arī ar implementēto grafisko saskarni. Sistēmas izstrādē izmantota programmēšanas valoda PHP 7.4. Datu uzglabāšanai izmantota MySQL relāciju datu bāze. Dokuments iekļauj programmatūras prasību specifikāciju, programmatūras projektējuma un realizācijas aprakstu, testēšanas un konfigurāciju pārvaldības dokumentāciju, darbietilpības novērtējumu un servisa pirmkoda fragmentus.

File share service is designed to provide secure means of file exchange among KASKO web platform registered account users. The service was developed conforming to REST API application constraints. File share service acts as mediator between end user and platform’s file upload service. The system’s main functionality is to create an instance, which stores data about a downloadable file, supports it’s download on call and provides automatic file deletion after default time of 7 days or on call, based on the user’s uploaded file via upload service. In the scope of this paper it is not intended to create a user interface for this service. The functionality can be accessed and used by HTTP requests, however the service was designed keeping in mind that a user interface might be implemented in the future and it will be easily compatible with the developed service. Programming language PHP 7.4 was used for service development. MySQL relational database is used to store data. This document involves software requirements specification, software design and execution description, testing and version control documentation, project effort cost assessment and service source code examples.
Development of file exchange web service for an insurance company
Keywords: Datorzinātne; HTTP; PHP; MySQL; mikroserviss; microservice