Uzņēmumā "Buve" grāmatvedības politikas izstrādāšana - Gailume, Lolita (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarbs uzņēmuma “BUVE” grāmatvedības politikas izstrādāšana, tika izstrādāts 2012. gadā. Katrā uzņēmumā Latvijā ir svarīgi, lai būtu kvalificēti organizēta grāmatvedības politika. Darbā – tiek izpētīta un novērtēta informācija par grāmatvedības politiku, atbilstoši Latvijas Republikas un Eiropas Savienības normatīviem aktiem. Kā arī, izvērtēta konkrēta uzņēmuma „BUVE”, tās grāmatvedības organizēšana un politika. Diplomdarbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā tiek pētīta grāmatvedības uzskaites būtība saskaņā ar Latvijas Republikas un ES normatīvo aktu prasībām. Otrajā daļā tiek analizēts uzņēmums ”BUVE” un tā grāmatvedības politika. Trešajā daļā tiek salīdzināta uzņēmumā „BUVE” veiktā uzskaite ar Latvijas normatīviem aktiem. Diplomdarba mērķis ir izpētīt un novērtēt uzņēmuma grāmatvedības organizāciju un politiku un sniegt priekšlikumus grāmatvedības kārtošanas un grāmatvedības organizācijas dokumentu pilnveidošanai. Darba gaitā tika izmantoti Latvijas Republikas normatīvie akti un uzņēmuma „BUVE” dokumenti, kā arī, izstrādāti ieteikumi un priekšlikumi grāmatvedības politikas un grāmatvedības organizācijas dokumentu pilnveidošanai. Atslēgas vārdi: grāmatvedības organizācija, grāmatvedības organizācijas dokumenti, grāmatvedības politika, grāmatvedības uzskaite.

Diploma Company "BUVE" in accounting policy development was developed in the 2012th year. Each factory Latvian is important to be organized skilled accounting policy. Work - are investigated and evaluated information on accounting policies, according to the Latvian Republic and European Union law. As well, the evaluation of a particular company "BUVE", the organization of accounting and politics. Diploma consists of three parts. The first part examines the nature of accounting in accordance with Latvian and EU regulations. The second part analyzes the company "BUVE" and its accounting policy. The third part is compared to the company "BUVE" inventories with Latvian law. Diploma aims to explore and evaluate the company's accounting procedures and policies and make suggestions bookkeeping and accounting document development. The group used in the Latvian Republic legislation and the company's “BUVE” documents, as well as practical suggestions and proposals for the accounting policies and accounting document development. Keywords: accounting procedures, accounting organization, accounting policy, the accounting records.
Preparation of accounting policy for company "Buve"
Keywords: Ekonomika