Apgrozāmo līdzekļu vadība ražošanas uzņēmumos - Katkovska, Ērika Helēna (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba temats: Apgrozāmo līdzekļu vadība ražošanas uzņēmumos Diplomdarba mērķis: Diplomdarba mērķis ir izpētīt apgrozāmo līdzekļu vadības teorētiskos aspektus un praktiskos materiālus, un, pamatojoties uz pētnieciskajiem rezultātiem, izstrādāt priekšlikumus pētāmā uzņēmumā ražošanas cikla pilnveidei. Diplomdarbs sastāv no 61 lpp., 7 att., 15 tab. Diplomdarbā izmantotie materiāli: Latvijas Republikas likumdošanas akti, nozares literatūra, publikācijas periodiskajos izdevumos, internetā pieejamie materiāli, kā arī uzņēmuma finanšu pārskati. Diplomdarba galvenie rezultāti: apkopota informācija par apgrozāmo līdzekļu vadību ražošanas uzņēmumos, atrastas nepilnības pētāmajā uzņēmumā, kā arī analizēti tā apgrozāmo līdzekļu struktūras, aprites, likviditātes un rentabilitātes rādītāji. Atslēgvārdi: ražošanas nozare, apgrozāmie līdzekļi, finanšu analīze, vadība

Diploma thesis topic: Management of current assets for manufacturing companies The aim of the diploma thesis is to study the theoretical aspects and practical materials of working capital management and to develop proposals for the improvement of the production cycle based on the research results. Diploma thesis consists of 58 pages, 7 pictures, 15 tables. Materials used in the diploma thesis: Legislation of the Republic of Latvia, industry literature, public period publications, materials available on the Internet, as well as financial reports of the company. Main results of the diploma paper: collected information on the management of current assets in manufacturing companies, found deficiencies in the company, analyzed the structure, circulation, liquidity and profitability indicators of the working capital in the company. Keywords: manufacturing industry, current assets, financial analysis, management
Management of current assets for manufacturing companies
Keywords: Ekonomika; ražošanas nozare; apgrozāmie līdzekļi; finanšu analīze; vadība