Ar mantošanas tiesībām saistīto terminu pārneses analīze tulkojumos no latviešu valodas angļu valodā - Vilkaste, Arita (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā tiek pētīta ar mantojuma tiesībām saistīto terminu pārnese tulkojumos no latviešu valodas uz angļu valodu. Pētījumā iztirzāti latviešu valodas terminoloģijas veidošanas principi un tās vēsturiskā attīstība. Tiek apskatītas galvenās stratēģijas un metodes, kas izmantotas juridisko tekstu tulkošanā. Īpaša uzmanība tiek pievērsta juridisko terminu harmonizācijas un ekvivalences problēmai tulkojumos ne tikai vienas valsts robežās, bet arī starptautiskā līmenī. Bakalaura darbā analizēta ar mantošanas tiesībām saistīto terminu pārnese tulkojumos no latviešu valodas angļu valodā, īpašu uzmanību pievēršot ekvivalentu lietojumam. Sniegts arī pārskats angļu valodas terminu lietojumā ar mantošanas tiesībām saistītu dokumentu tulkojumos no poļu, lietuviešu, igauņu un somu valodas angļu valodā. Atslēgas vārdi: juridiskie termini, mantošanas tiesības, ekvivalents, tulkošana

The Bachelor Paper investigates the transfer of terms pertaining to inheritance law in translations from Latvian into English. This research outlines the historical development, and principles followed in the formation of Latvian terminology. It examines the main strategies and methods used in the translation of legal texts on inheritance law. The focus of attention is on the problem of harmonization and equivalence in the translation of legal terminology not only in one country, but also at the international level. An analysis has been undertaken within the frame of the research study of the transfer of terms in the English translation of Latvian inheritance law focusing on the use of equivalents. An overview is presented on terms pertaining to inheritance law used in English translations of Polish, Lithuanian, Estonian and Finnish inheritance law. Key words: legal terminology, inheritance law, equivalence, translation
Analysis of the Transfer of Terms Pertaining to Inheritance Law in Translations from Latvian into English
Keywords: Valodniecība