Epizodiskie varoņi Ļ.Tolstoja romanā epopejā „Karš un miers”. Klasifikācijas pieredze. - Krikunova, Nataļja (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī darba aktuālākā tēma nosaka, ka literatūrā pētniekiem nav izdevies pievērst pietiekami daudz uzmanības epizodiskajiem personāžiem. Mūs ir ieinteresējuši varoņi, kas saistīti ar kara laiku. Apburti ar vareniem vēsturiskiem un romantiskiem romānu saturiem, mēs parasti ieslīdam ‘masu burzmā’, kaut arī šeit katrs apzīmējums, dialogs, vārdi pārpilni ar māksliniecisku spīdumu un dziļām Šī darba galvenais mērķis – izpētīt epizodisko varoņu tēlu raksturojumus un sakvalificēt tos . Darba gaitā tika izanalizēti epizodisko varoņu raksturojumi, ar mērķi noteikt epizodisko varoņu klasifikāciju, pie kādas grupas tie pieder. Tika veikta statistika varoņiem, kuriem romānos bieži vien ir līdzīgi raksturi, vai arī raksturi atkārtojas, kās arī saskaitīti un izanalizēti pētījuma rezultāti. Tika noteikta epizodisko varoņu klasifikācija.

Bachelor’s degree work exposes the pressing problem in study of literature, when the researchers do not pay enough attention to theincidental characters. In the work we were interested in thecharacters closely related to the wartime. Charmed by the majestichistorical and romantic novels content we usually tend to make casual attention to mass scenes, whilst those descriptions, dialogs, words are full of artistic brilliances and profound meanings. The main purpose of the degree work is to make a research of incidental characters and make a classification. In order to specify in the class of incidental characters,during the research time lots of incidental character behaviours were studied and analysed. The statistics and analysis of frequently repeating character behaviours was made. Classification of the incidental characters was defined.
Episodic Characters of an Epic Novel "War and Peace" by Leo Tolstoy: An Attempt of Classification.
Keywords: Valodniecība