Robežu noteikšanas metodes attēlu apstrādē - Adamovičs, Vadims (Latvijas Universitāte, 2009)
Šajā darbā ir aplūkots eksperiments ģenētisko algoritmu lietošanā, lai noteiktu objektu robežas attēlā. Ģenētiskais algoritms mēklē konvolūcijas kodolu izmantojot dažāda veida apmacības attēlus un tas ideālas kontūras. Darba rezultāts ir dotās metodes efektivitātes novērtējums, kā arī rezultātu salīdzinājums attēliem ar atšķirīgām īpašībām.

This work concerns an experiment of using of genetic algorithms for image edge detection. Genetic algorithm searches convolution kernel using different training images and their ideal edges. The result of work is an efficiency evaluation of this method, as well as comparison of the results for images with different properties.
Edge detection in image procssing
Keywords: Datorzinātne