Latvijas komercbanku darbības finanšu analīze - Gertners, Jānis Edvards (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Latvijas komercbanku darbības finanšu analīze” Darba mērķis ir pamatojoties uz Latvijas komercbanku pārskatu un finanšu rādītāju analīzi, identificēt pēdējo gadu tendences un atstātās sekas uz banku darbību. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām. Pirmajā daļā tiek apskatīta Latvijas banku sistēma un tās attīstība, un finanšu analīzes metodes. Otrā daļa ietver sevī aktīvu, pasīvu un peļņas vai zaudējumu strukturāli dinamisko analīzi. Trešajā daļā tiek veikta Latvijas komercbanku finanšu rādītāju analīze. Bakalaura darba apjoms ir 63 lappuses, 3 tabulas un 25 attēli. Tika izmantoti 50 avoti, to skaitā LR likumi, Latvijas Bankas noteikumi, autoru darbi, internetā pieejami materiāli un statistisko datu avoti.

The subject of the Bachelor thesis is “Financial analysis of Latvia`s commercial banks”. Objective of the Bachelor thesis is based on the analysis of reports and financial indicators of Latvian commercial banks, to identify the trends of recent years and consequences of banking activities. The Bachelor thesis consists of 3 parts. The first part discusses the Latvian banking system and its development, and financial analysis methods. The second part includes a structurally dynamic analysis of bank statements, including balance sheets and profit or loss statements. In the third part, an analysis of the financial indicators of Latvian commercial banks is carried out. The thesis paper consists of 63 pages, including 3 tables and 25 images. 50 sources were used, including laws of the Republic of Latvia, regulations of The Bank of Latvia, author`s works, internet resources and statistical data.
Financial analysis of Latvia`s commercial banks
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; komercbankas; strukturāli dinamiskā analīze; finanšu rādītāji