Makašānu Salenieku kapulauks: apbedījumu veidi un hronoloģija - Jansone, Baiba (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt Salenieku Makašānu kapulaukā esošās apbedīšanas tradīcijas, apbedījumus un kapu piedevas, kā arī precizēt kapulauka hronoloģiju. Pamatā darba izstrādē izmantoti pārskati par kapulaukā veiktajiem izrakumiem un to laikā iegūtā senlietu kolekcija. Darbā tiek apskatīti Salenieku Makašānu kapulaukā esošie dažādie apbedīšanas veidi. Pētīta izrakumos iegūtā informācija par uzkalniņos un akmeņu krāvumos atrastajiem kapiem. Lai precizētu kapulauka hronoloģiju tiek meklētas analoģijas Salenieku Makašānu kapulaukā atrastajām kapu piedevām.

The purpose of the bachelor’s thesis is to analyse Salenieku Makasanu burial grounds traditions of burial, graves and grave goods in the burial ground and to clarify the chronology. For the basis of the bachelor thesis there are used overviews of the archaeological excavations and the collection of antique goods, that were found at that time. In the bachelor’s thesis it is looked into the different ways of burial. The information gained from the analysis of the graves found in the hillsides and tarand graves. To clarify the chronology of the burial ground, dated analogies for Salenieku Makasanu burial grounds given goods are looked for
Makašānu Salenieki cemetery:forms of burials and chronology
Keywords: Vēsture; Arheologija; Salenieki; Makašāni; Kapulauks; Uzkalniņi