Grupu darba izmantošana pētniecisko prasmju attīstīšanā dabaszinībās 3.klasē - Paukšķe, Lita (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma ir „Grupu darba izmantošana pētniecisko prasmju attīstīšanā dabaszinībās 3. klasē” un tā mērķis ir noskaidrot kā dabaszinības stundās sākumskolā sekmējama skolēnu pētnieciskā prasmju attīstība 3. klasē izmantojot grupu darbu. Teorētiski analizēta pedagoģiskā un psiholoģiskā literatūru par grupu darbu un par pētnieciskajām prasmēm. Veikta skolotāju un skolēnu anketēšana, lai noskaidrotu situāciju par grupu darba izmantošanu skolēnu pētniecisko prasmju pilnveidē sākumskolā. Izveidota un realizēta mācību programmu dabaszinību satura apguvei 3. klasē, izstrādāti mācību stundu plāni un to apraksti, kuros izmantots grupu darbs skolēnu pētniecisko prasmju attīstīšanai. Veikta programmas aprobācijā iegūto rezultātu analīze. Atslēgas vārdi: attīstība, dabaszinības, grupu darbs, pētnieciskās prasmes.

Diploma theme is "The use of group work in the development of research skills in science lessons in 3rd class" and its purpose is to find out how science lessons in primary school developed pupils research skills in 3rd class through group work. Theoretically annualized the pedagogical and psychological literature for group work and research skills. Conducted teacher and student surveys to clarify the situation about usage of group work in development pupils research skills in primary school. Created and implemented educational program for learning science content in third class, developed lesson plans and descriptions that make use of small groups of students to develop research skills. Carried out in the results of the analysis of approbation. Keywords: development, group work, research skills, science.
Use of group work for developing research skills at the science lessons in Grade 3
Keywords: Pedagoģija