Rēzeknes pilsētas notekūdeņu ietekme uz Rēzeknes upi - Semjonova, Lidija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba projekta nosaukums ir „Rēzeknes pilsētas notekūdeņu ietekme uz Rēzeknes upi”. Darba mērķis ir apzināt un izpētīt notekūdeņu apsaimniekošanu Rēzeknes pilsētā un Rēzeknes pilsētas attīrīšanas iekārtu notekūdeņu ietekmi uz Rēzeknes upi, noskaidrojot problemātiskos jautājumu un iespējas to risināšanai. Teorētiskajā daļa tiek aprakstīti notekūdeņu veidi, notekūdeņu attīrīšanas metodes kopumā un Rēzeknes pilsētā, notekūdeņu ietekme uz upēm, kā arī upju ūdens kvalitāti raksturojošie parametri un Rēzeknes upes kvalitātes vērtējums, izmantojot literatūras datus, juridiskie dokumenti, kas regulē notekūdeņu apsaimniekošanu Latvijā. Analītiskajā daļā tiek analizēts Rēzeknes pilsētas notekūdeņu daudzums un Rēzeknes upes ūdenī esošo vielu koncentrācijas 5 ūdens paraugu ņemšanas vietās (augšpus un lejpus pilsētas notekūdeņu ievadīšanas), kā arī ūdens objektos novadīto notekūdeņu atbilstība normatīviem. Tiek piedāvāti iespējamie risinājumi, lai samazinātu slāpekļa un fosfora piesārņojuma Rēzeknes upē. Darbs izstrādāts uz 50 lappusēm. Darbā ietvertas 4 tabulas, 11 attēli, 6 pielikumi. Darbā tika izmantoti 51 literatūras avots. Atslēgas vārdi: notekūdeņi, notekūdeņu attīrīšana, piesārņojums, Rēzeknes upe

The title of the present project of Bachelor work is „Impact of Rezekne citie`s sewage treatment plant to the River Rezekne”. The aim ot this work is to deliberate and to investigate management of wastewaters in Rezekne city and influence of Rezekne citie`s wastewaters to the River Rezekne and find out problems let henceforth analyse it and find out possible solutions. The theoretical part presents characterization of wastewaters forms, depuration form of wastewaters overall and in the Rezekne city, impact of westewaters to the rivers, parametrs that describe quality of rivers water and Rezekne river quality evaluation as well as legal documents that regulate management of wastewaters in Latvia. The analytical part presents analyse of wastewaters amount in Rezekne and analyse of Rezekne river`s water substances concentration in 5 test taking place (above and below wastewaters outflow) and accordance of Rezekne wastewaters to the legislation. Author offers possible solutions that can decrease the pollution of phosphorus and nitrogen in the Rezekne river. The paper comprises 50 pages. The paper contains 4 table, 11 figures, 6 supplements. This work is based on 51 theoretical sources. Key words: wastewaters, wastewater treatment, pollution, the River Rezekne,
The Impact of Rezekne City Wastewater to the River Rezekne
Keywords: Vides zinātne