Kritiskās domāšanas testa aprobācija refleksijas novērtēšanai krievu valodas kā dzimtās valodas stundās 6. klasē - Leonoviča, Karīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Šajā tekstā aprakstīta kritiskās domāšanas testa aprobācija krievu valodas stundās 6. klasē. Teorētiskajā daļā aplūkotas kritiskās domāšanas iezīmes un skaidrojumi. Praktiskajā daļā aprakstīta kritiskās domāšanas līmeņa novērtēšanas testa izveide un aprobācija. Datu analīze un jautājuma apraksts. Secinājumos aprakstīti iegūtie dati, kas norāda, kāds ir skolēnu kritiskās domāšanas līmenis. Apraksta skolēnu spēju kritiski domāt, atbildot uz jautājumiem, noteikt funkcionālos stilus un atrast tekstā nepieciešamās leksiskās vienības.

This text describes the validation of a critical thinking test in Russian language lessons in Year 6. The theoretical part deals with the features and explanations of critical thinking. The practical part describes the development and validation of a test to assess the level of critical thinking. Data analysis and question description.
Validation of a Critical Thinking Test for the Assessment of Reflection in Grade 6 Russian as a Native Language Lessons
Keywords: Izglītības zinātnes; kritiskā domāšana; testu aprobācija; refleksija; krievu valoda; funkcionālie stili