Kvalitātes nodrošināšana Spējā programmatūras izstrādes procesā - Ballods, Valters Vilmārs (Latvijas Universitāte, 2018)
Spējās programmatūras izstrādes process ir viens no populārākajiem lietotņu izstrādes procesiem. Kvalitātes nodrošināšana ir viena no svarīgākajām komponentēm jebkurā izstrādes procesā. Spējās programmatūras izstrādes modelis piedāvā jaunas kvalitātes nodrošināšanas tehnikas un aktivitātes, kuras atšķiras no pierastā tradicionālajos programmatūras izstrādes modeļos. Mūsdienās, aizvien vairāk programmatūras izstrādē un kvalitātes nodrošināšanā izmanto atbalsta programmas, tāpēc tiek pētīta atbalsta funkcionalitāte un rīki, kuri ir nepieciešami, lai izstrādātu kvalitatīvu programmatūra. Darbs apvieno teoriju ar praktisko informāciju, lai sniegtu plašāku ieskatu kvalitātes nodrošināšanā spējās programmatūras izstrādēs procesā.

Agile software development process is one of the most popular application development processes. Quality assurance is one of the most important components of any development process. An Agile software development model offers new quality assurance techniques and activities that are different from traditional software development models. Nowadays, more and more software development and quality assurance support programs are used, therefore the support functionality and tools necessary for the development of high-quality software are explored. This work combines the theory with practical knowledge to provide wider insight into quality assurance capabilities of the Agile software development process.
Quality assurance in Agile software development process
Keywords: Datorzinātne; kvalitāte; rīki; spējā; automatizācija