Dzīvnieku tiesiskās aizsardzības dažādie aspekti starptautisko un nacionālo tiesību regulējums - Čurkste, Elīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Dzīvnieku tiesiskā aizsardzība mūsdienās ir aktuāla tēma, jo šis ir pēdējais brīdis, kad cilvēki var mainīt kaut ko lietas labā un domāt arī par apkārtējiem, tai skaitā dzīvniekiem, nevis tikai katrs par sevi. Autore šajā darbā mēģinās parādīt to, kā mūsdienās cilvēki izmanto dzīvniekus savām vajadzībām, uztverot to kā pašsaprotamu lietu un nedomājot par dzīvnieku spējām just. Uzsvars tiks likts uz tiesību aktiem, kas radušies laika gaitā, lai aizsargātu dzīvniekus un nodrošinātu viņu tiesisko aizsardzību, gan nacionālajā, gan starptautiskā līmenī.

Animal legal protection at the moment is a relevant issue, for we are standing on a brink, when we can still make a difference and think about others, including animals, not just ourselves. Author will try to demonstrate the ways, how people are exploiting animals for their own needs without consideration of the damage done to them. This research will explore, what kind of acts and legal frameworks have been established both in national and international levels.
Different aspects of the legal protection of animals: international and national legislative framework
Keywords: Juridiskā zinātne; Dzīvnieku tiesiskā aizsardzība; Dzīvnieku labturība; Regulējošie tiesību akti; Eiropas Savienības tiesību akti