Latvijas sportistu dalības reprezentācija XXI un XXX Olimpiskajās spēlēs: nacionālās identitātes diskursi laikrakstos "Latvijas Avīze", "Nra", "Diena", "Час", "Телеграф", "Вести Cегодня" un interneta portālos "Delfi.lv", "Rus.tvnet.lv" - Lazda, Oskars (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijas sportistu dalības XXI un XXX Olimpiskajās spēlēs reprezentāciju Latvijas medijos: “Latvijas Avīze”, “NRA”, “Diena”, “Час”, “Телеграф”, “Вести Сегодня”, “Delfi.lv”, “Rus.tvnet.lv”, lai noskaidrotu nacionālās identitātes veicināšanas raksturu. Pētījuma objekts ir sešu Latvijas laikrakstu un divu interneta portālu satura analīze: rakstu, reportāžu, interviju un komentāru. Bakalaura darbā izmantotās pētījuma metodes ir kontentanalīze un kritiskā diskursa analīze. Iegūtie rezultāti liecina, ka latviešu valodas medijos Latvijas sportistu dalības XXI un XXX Olimpiskajās spēlēs, reprezentācija ir vairāk vērsta uz nacionālās identitātes nostiprināšanu kā krievu valodas medijos. Atslēgvārdi: nacionālā identitāte, reprezentācija, laikraksti, interneta portāli, Olimpiskās spēles.

The aim of the bachelor is research how Latvian mass media “Latvijas Avīze”, “NRA”, “Diena”, “Час”, “Телеграф”, “Вести Сегодня”, “Delfi.lv”, “Rus.tvnet.lv” represents participation of Latvian athlete’s in XXI and XXX Olympic Games, in order to clarify character of national identity coefficent. Object of research is content analysis of six Latvian newspapers and two internet portals, considering articles, broadcasts, interviews and commentaries. Research methods used in bachelor are content analysis and critical discourse analysis. Consequently, in mass media written in Latvian language, representation of Latvian athlete’s participation in XXI and XXX Olympic Games, are more national identity strengthening, than in mass media written in Russian. Keywords: national identity, representation, newspapers, internet portals, Olympic Games.
Representation of Latvian athletes' participation in XXI and XXX Olympic Games: national identity discourse in newspapers "Latvijas Avīze", "Nra", "Diena", "Час", "Телеграф", "Вести Cегодня" and internet portals "Delfi.lv", "Rus.tvnet.lv"
Keywords: Komunikācijas zinātne