Apmierinātības ar partnerattiecībām un gatavības vecāku lomai sakarības sievietēm ar un bez grūtniecības pataloģijām - Subbotina, Aļona (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba mērķis bija noskaidrot: 1. Kāda saistība pastāv starp apmierinātību ar partnerattiecībām un gatavību vecāku lomai visā grūtnieču grupā? 2. Vai pastāv atšķirības apmierinātībā ar partnerattiecībām un gatavībā vecāku lomai sieviešu grupās ar normālo grūtniecību un ar patoloģisku grūtniecības norisi? 3. Vai grūtniecības norise un grūtnieces vecums izskaidro statistiski nozīmīgas izmaiņas apmierinātībā ar partnerattiecībām un gatavībā vecāku lomai? Pētījuma secinājumi: # visā grūtnieču grupā kopumā saistības starp apmierinātību ar partnerattiecībām un gatavību vecāku lomai nav statistiski nozīmīga; # starp sievietēm ar un bez grūtniecības patoloģijām nepastāv statistiski nozīmīgas atšķirības gatavībā vecāku lomai un apmierinātībā ar partnerattiecībām. # grūtnieces vecums un grūtniecības norise neizskaidro statistiski nozīmīgas izmaiņas grūtnieču apmierinātībā ar partnerattiecībām, kā arī neizskaidro statistiski nozīmīgas izmaiņas gatavībā vecāku lomai.

The main questions of this psychological title were: 1. What type of correlation there is between marital satisfaction and readiness of parenthood in all pregnant women group? 2. Is there some differences in marital satisfaction and readiness of parenthood between women with pregnancy abnormalities and without it? 3. Do pregnancy status (abnormal or normal pregnancy) and pregnant woman age explain some changes in marital satisfaction and readiness of parenthood? Results: 1. There are not statistical difference between marital satisfaction and readiness of parenthood in all pregnant women group. 2. There is no statistically important distinctions in differences in marital satisfaction and readiness of parenthood between women with pregnancy abnormalities and without it. 3. Pregnancy status (abnormal or normal pregnancy) and pregnant woman age can not explane some statistical changes in marital satisfaction and readiness of parenthood.
Corellation between marital satisfaction and motherhood preparedness among women with pathologic pregnancy and without it
Keywords: Psiholoģija