Nacionālo bruņoto spēku korporatīvais tēls Latvijas nacionālajā dienas presē un sauszemes spēku publikā (2007.gads) - Skaidrā, Sanita (Latvijas Universitāte, 2008)
Pētījuma mērķis ir secināt, kāds Nacionālo bruņoto spēku (NBS) tēls ir pozicionēts drukātajos medijos - „Diena”, „Latvijas avīze”, Neatkarīgā Rīta Avīze” un kāds tas ir NBS iekšējā publikā - Sauszemes spēku 1. kājnieku bataljonā, kā arī noskaidrot, vai laikrakstu pozicionētais tēls sakrīt ar iekšējā publikā valdošo tēlu. Maģistra darbs sastāv no 2 daļām: teorētiskās daļas, kas balstīta uz tēla teoriju un pētnieciskās daļas, kurā veikta kontentanalīze, noteikts publikāciju semantiskais diferenciālis un anketēta iekšējā publika. Darba izstrādes noslēgumā autore secina, ka, pamatojoties uz kopējiem rezultātiem ,NBS tēls laikrakstos ir pozitīvs, kā arī NBS tēls iekšējā publikā ir pozitīvs. Atslēgas vārdi: Nacionālie bruņotie spēki, organizācija, tēls, sabiedriskās attiecības, publiskās lietas, sistēmteorija, fikcionālā un reālā īstenība.

The aim of this research is to examine the image of National Armed Forces in daily press – „Diena”, „Latvijas avīze”, „Neatkarīgā Rīta avīze” and the image in internal public- 1st battalion of Land forces, as well as to clarify if these images conform or not. Paper consists of two parts: theoretical part, which is based on the theory of image and empirical part with content analyze, where determinated semantic differential in the publications and mediatized internal public of National Armed Forces. In the end of paper, author concludes that image of National Armed Forces in daily press is positive and image of the National Armed Forces in internal public is also positive. Key words: National Armed Forces, organization, image, public relations, public affairs, system theory, fictional and real reality.
Corporate image of armed forces in Latvian national daily press and terrestrial force unit's public 2007
Keywords: Komunikācijas zinātne