Interaktīvie mācību materiāli matemātikā 6.klasei tematā "Racionālie skaitļi” - Kauškale, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba nosaukums ir „Interaktīvie materiāli matemātikā 6.klasei tematā „Racionālie skaitļi””, mērķis izstrādāt interaktīvi elektroniskos materiālus matemātikā 6.klasei tematā „Racionālie skaitļi”. Darba autore izpētīja literatūru par mācību procesu, mācību metodiku un mācīšanas stiliem. Tika izpētītas pusaudžu vecumposma īpašības. Izstrādāti interaktīvie mācību materiāli, trīs spēles par tematu „Racionālie skaitļi”. Mācību stundās aprobēti šie mācību materiāli, kā arī izstrādāti metodiskie ieteikumi. Diplomdarbs sastāv no trīs nodaļām un apakšnodaļām. Nodaļās tiek izpētīta teorija par mācību procesu, pusaudžu vecumposma raksturīgākajām īpatnībām, kā arī izstrādāti interaktīvo materiālu metodiskie norādījumi. Darbam klāt pievienots CD ar interaktīvajiem materiāliem – trim ActivInspire programmatūrā veidotām interaktīvām spēlēm 6.klasei . Atslēgvārdi: matemātika, mācību metode, mācību process, pusaudžu vecumposma īpašības, interaktīvie mācību materiāli.

The theame of the Paper was Interactive materials in mathematics topic „Rational numbers” for grade 6.The aim of the Paper was to develop interactive electronic materials in mathematics topic „Rational numbers” for grade 6. The author found out the literature on learning, teching methods and teaching styles.Were examined the moust important characteristic features of teenageres. Were developed interactive tutorials, three games on topic „Rational Numbers”. The author tested thease traning materials at classroom, as well as methodological recommendations were developed. The Paper consists of three parts and sections, where author introduces the theory of the learning process, most important characteristic features of teenageres, as well as interactive matherials methodological recommendations were developed. The Paper consists appendice– CD with interactive materials – three interactive games for grade 6, made by ActivInspire software.
Interactive study materials in the theme „Rational numbers” in mathematics in Grade 6
Keywords: Pedagoģija