Apdrošināšanas tirgus attīstības perspektīvas Latvijā - Maskaļova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma „Apdrošināšanas tirgus attīstības tendences Latvijā” tiek izvelēta, lai dod priekšstatu par apdrošināšanas tirgus attīstības dinamiku un perspektīvam. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz statistiskiem datiem, izstrādāt priekšlikumus Latvijas apdrošināšanas tirgus attīstības uzlabošanai. Mērķa sasniegšanai ir izvirzīti sekojoši bakalaura darba uzdevumi: 1. Izpētīt apdrošināšanas jēdziena būtību un vēsturi; 2. Analizēt tirgus būtību un dalībniekus; 3. Izpētīt apdrošināšanas tirgus radītājus un salīdzināt ar citam valstīm; 4. Uz analizēs pamata izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus apdrošināšanas tirgus attīstībai un uzlabošanai. Atslēgas vardi: apdrošināšanas tirgus, apdrošināšanas dalībnieki, dinamika, attīstības perspektīvas, statistika.

The topic of the Bachelor’s Thesis “Insurance Market Development Trends in Latvia” was chosen in order to give an idea of the insurance market development dynamics and outlook. The objective of the Bachelor’s Thesis lies in making a proposal for the insurance market in Latvia improvement based on statistical data. The below tasks were set forth to achieve the foregoing objective: 1. Study of the insurance concept essence and history; 2. Analysis of the market essence and insiders; 3. Study of the insurance market key factors and comparison thereof with other countries; 4. Elaboration of conclusions based on the analyses and delivery of proposals on the insurance market development and improvement. Key words: insurance market, insurance participants, development outlook, statistics.
Development perspectives of the ensurance market in Latvia
Keywords: Vadībzinātne