Uz servisiem balstītas uzņēmuma līmeņa programmatūras izveide, izmantojot ESB - Ivanovs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā tiek apskatīta tipiska situācija uzņēmumā, kurā ir daudzas vāji saistītas informatīvās sistēmas, un tiek pamatota to integrēšanas nepieciešamība. Autors apskata dažas integrēšanas tehnikas, principus un arhitektūras, tādas kā ETL princips, integrēšanas brokeri, servisu orientēta arhitektūra un web-servisi. Kā risinājums lielajos uzņēmumos tiek piedāvāta ESB arhitektūra, kas apvieno visas modernās integrēšanas pieejas ērtākai un efektīvākai izmantošanai. Darba autors izvirza rekomendācijas efektīvai programmatūras izstrādei, izmantojot ESB, un piedāvā risinājumu sistēmu integrācijai lielam Latvijas uzņēmumam. Tiek detalizēti aprakstīti un apskatīti jaunas programmatūras izstrādes posmi un iespējamie uzlabojumi. Darba beigās tiek apskatītas ESB izmantošanas priekšrocības un iespējas.

Major part of the given work is taken by author's own achievements in proving the necessity of integration in one of the most successful companies in Latvia. Author is describing several integration techniques, principles and architectures, including ETL, integration brokers, web-services and many other concepts. ESB is the core technology introduced to the company. It has several advantages over other possible solutions like significant convenience, robustness, development efficiency and other. Author has listed recommendations for software developers how to increase their productivity using ESB. He is also providing guidelines that were successfully used in his own projects while working on this thesis. Lots of details reveal the overall software development process steps and explain how to improve it.
Building enterprise level application based on SOA using ESB
Keywords: Datorzinātne