Attīstības strateģija - Z/S "Gaiļi". - Drezovs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Attīstības stratēģija ZS “Gaiļi””. Bakalaura darba mērķis ir, analizējot specializēto teorētisko literatūru, liellopu gaļas nozares attīstības tendences laika posmā no 2011. gada līdz 2016. gadam un Z/S “Gaiļi” darbību laika posmā no 2011. gada līdz 2016. gadam, noteikt Z/S “Gaiļi” turpmākās darbības attīstības iespējas. Pētījuma rezultātā autors secināja, lai veiksmīgi attīstītu ZS “Gaiļi” darbība jāveic ieguldījumi zemes platību paplašināšanā, esošo ēku un aprīkojuma atjaunošanā, pielietojot saimniecības pašu līdzekļus. Darba apjoms ir 74 lpp. Tas satur 42 attēlus, 14 tabulas, 3 pielikumus un ir tapis, izmantojot 36 literatūras avotus.

The subject of the bachelor thesis is a “Farm “Gaiļi” development strategie”. The aim if the bachelor’s thesis is by analyzing special theoretical literature, development tendencies of cattle breeding and farm “Gaiļi” during the period form 2011 till 2016, to identify development opportunities for farm “Gaiļi”. The study led to the conclusion in order to develop economic activity of farm “Gaiļi” invest into the extension of the land area, the restoration of the buildings and equipment by using own resources. The scope of the thesis is 74 pages. It contains 42 pictures, 14 tables, 3 annexes and 36 sources of literature were used.
Development strategy - Z/S "Gaiļi".
Keywords: Vadībzinātne; stratēģiskā plānošana; SVID analīze; gaļas liellopu audzēšana; strategic planning; SWOT analysis