Simboliskās formas kā sabiedrības attīstības atslēga Ernsta Kasīrera filozofijā - Care, Agnese (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā „Simboliskās formas kā sabiedrības attīstības atslēga Ernsta Kasīrera filozofijā” autore ir pievērsusies Ernsta Kasīrera simbolisko formu un cilvēka attiecību attēlojuma pētniecībai kultūras un tās attīstības ietvaros. Pētījums tiek iesākts ar Ernsta Kasīrera dzīves, izglītības un fona vides, kas ietver ietekmes, izpēti. Darbā tiek pētītas tādas simboliskās formas kā valoda, zinātne, vēsture, māksla, mīts un reliģija. Cilvēks un kultūra tiek aplūkoti attīstības dinamiskajā aspektā, mēģinot atrast atbildi uz to, kas ir konstanti cilvēcisks. Darbā tiek izvirzīts arī uzdevums gūt izskaidrojumu tam, kāpēc kultūras progress kļūst arvien komplicētāks. Atslēgvārdi: Ernsts Kasīrers, simboliskās formas, kultūra

Dissertation "Symbolic form as a key to cultural development in Ernst Cassirer’s Philosophy“ is dedicated to the analysis of Ernst Cassirer’s notion of simbolic form and the development ofculture in the context of symbolic forms. A concise ovierview of philosopher's biography and his relations with neokantism is added. Such symbolic forms as language, science, history, art, myth and religion are closer explored. Man and culture is discussed in the dynamic development perspective, trying to deduce what is invariably human . The task of dissertation iso obtain an explanation of culture's increasingly complex progression. Keywords: Ernst Cassirer, symbolic forms, culture
Symbolic forms as a key of development in human society (Analysis of Ernst Cassierer’s philosophy)
Keywords: Filozofija