Sieviešu līdzdalība Latvijas Republikas Satversmes sapulces vēlēšanās - Andersone, Līga (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba „Sieviešu līdzdalība Latvijas Republikas Satversmes sapulces vēlēšanās” mērķis ir izpētīt, kā notika sieviešu līdzdalība pirmajās Latvijas valsts parlamentārajās vēlēšanās 1920. gada pavasarī, ņemot vērā, ka tā bija arī pirmā reize, kad sievietēm tika sniegtas vispārējas politiskās tiesības. Galvenā uzmanība pievērsta tam, kas bija kandidātes un kādus viedokļus par sieviešu līdzdalību šajās vēlēšanās pauda laikmeta prese. Maģistra darbā skatīti sieviešu politisko tiesību pirmsākumi Latvijā, aplūkota vēlēšanu sagatavošana un norise, sniegta informācija par visām kandidātēm, kā arī dots ieskats vēlēšanu rezultātos.

The theme of this research work is „Women’s participation in the Latvian Constitutional Assembly elections”. The purpose of this study was to investigate in what different ways women of Latvia participated in the first elections when they actually had the rights of vote. Another aim was to find out the public opinion about women’s participation by using the materials of the press. Research shows the beginnings or women’s political rights in Latvia, it also gives information about all the female candidates that ran in the elections of Constitutional Assembly and explains the results of competition.
Women’s participation in the Latvian Constitutional Assembly elections
Keywords: Vēsture