Banku darbības analīze - Žukas, Nauris (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbā «Banku darbības analīze» tika pētītas starptautiskās komercbanku finansiālas analīzes sistēmas un uz šī pamata veikta «Parex» bankas finansiālā analīze. Īpaša uzmanība diplomdarbā tika pievērsta ienesīguma analīzei, aktīvu un pasīvu operāciju ietekmes analīzei uz bankas finansiālo stāvokli. Diplomdarba sastāvā ir ievads, divas daļas, secinājumi, izmantotās literatūras saraksts un četri pielikumi. Pirmajā daļā ir pētītas starptautiskas komercbanku finansiālas analīzes sistēmas. Otrajā daļā ir veikta «Parex» bankas finansiālā analīze atbilstoši starptautiskām metodēm (dažos jautājumos salīdzinājumā ar Latvijas Bankas metodoloģiju) par 2003., 2004. un 2005. gadiem.

In the paper „The Analysis of Bank Activity” the international systems of an estimation of a financial condition of commercial banks have been investigated and the financial analysis of bank “Parex” on their basis has been conducted. The special attention in this paper has been given to the analysis of profitableness and influence of active and passive operations on a financial condition of bank. The structure of the paper includes the introduction, two chapters, the list of the used literature, and four appendixes. In the first chapter the international systems of the financial analysis of commercial banks are investigated. In the second chapter the financial analysis of bank „Parex " according to the international methods (in separate questions in comparison with methodology of the Latvian Bank) for 2003, 2004 and 2005 is made.
Analyses of Bank work
Keywords: Finanšu menedžments