Darbinieku kontroles sistēma, izmantojot biometrijas datus - Beizaka, Beāte (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt darbinieku kontroles sistēmu, kura izmanto biometrijas datus (sejas atpazīšanu), un ar kuras palīdzību var koordinēt un pārvaldīt firmas darbinieku darbības un to personīgos datus, un tas ļauj efektīvāk organizēt uzņēmuma darbību. Šī sistēma ir izveidota C++ programmēšanas valodā izmantojot QT Creator ietvaru un atvērtā koda bibliotēku OpenCv. Sistēmas dati tiek glabāti SQLite datubāzē. Sistēma tika veidota izmantojot gan ūdenskrituma (waterfall) modeli, gan spējas (agile) izstrādes metodes. Sistēma sastāv no 4 moduļiem - autentificēšanās, lietotāja, atpazīšanas, atskaišu.

The aim of this qualification work is to develop an employee control system that uses biometric data (face recognition), which can help coordinate and manage company's employee activities and personal data and allows you to organize your company more effectively. This system is created in C ++ programming language using QT Creator framework and OpenCv open source library. System data is stored in the SQLite database. The system was designed using both the waterfall model and the agile model. The system consists of 4 modules - authentication, users, recognition and report.
An employee control system using biometric data
Keywords: Datorzinātne; Kontroles sistēma; Sejas atpazīšana; QT Creator; C++; OpenCv