Finanšu pratības ietekme uz iekšzemes ekonomisko aktivitāti: salīdzinoša analīze - Kravinskis, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī maģistra darba mērķi ir analizēt saikni starp finanšu pratības veicināšanu un iekšzemes ekonomiskās aktivitātes dinamiku Baltijas valstīs, kā arī izpētīt finanšu pratības ietekmi uz atsevišķiem iekšzemes ekonomisko aktivitāti noteicošiem faktoriem. Darba uzdevumi ietver literatūras un avotu apskatu, kas veltīts finanšu pratības un iekšzemes ekonomiskās aktivitātei gan vēsturiski, gan krīžu apstākļos, gan arī neoliberālā perspektīvā. Salīdzinātas Baltijas valstu tautsaimniecības, nosakot finanšu pratības un iekšzemes ekonomiskās attīstības savstarpējo mijiedarbību. Apkopojot ekspertu viedokļus, kas iegūti ar Delfu fazimetodi un empīriskus datus ierobežotā OECD/INFE Core aptaujā, autors izstrādāja un analizēja modeli svarīgāko faktoru mijiedarbības novērtēšanai, kura rezultāti norāda uz vājas, taču tendenci ilustrējošas mijiedarbības klātbūtni.

This thesis analyzes the connection between promotion of financial literacy and dynamics of domestic economic activity within the Baltic States, as well as examines the impact of financial literacy on select factors that determine domestic economic activity. The thesis reviews literature about financial literacy and domestic economic activity in a historical, crisis-ridden and neoliberal perspective. By examining the relationship of financial literacy and domestic economic activity, the economies of the Baltic States are analyzed thoroughly. A model based on the results of fuzzy Delphi method and limited OECD/INFE Core survey has been elaborated and examined, concluding, that the relationship is weak, but trends are recognizable.
Impact of Financial Literacy on Domestic Economic Activity: a Comparative Study
Keywords: Vadībzinātne