Droša vide bērniem mājas apstākļos maza bērna periodā - Segliņa, Zane (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma - Droša vide bērniem mājas apstākļos maza bērna periodā. Tēmas aktualitāti nosaka vecāku izglītošana pār bērnu drošību mājā, kas ir viens no māsas pamatuzdevumiem. Māsai ir ļoti svarīgi pievērst vecāku uzmanību bērnu drošībai un izglītot vecākus par iespējamiem traumatisma veidiem un profilaktiskajiem pasākumiem, lai izvairītos no traumatisma. Darba mērķis ir noskaidrot vecāku zināšanas par bērna drošas vides nodrošināšanu mājas apstākļos maza bērna periodā. Pētniecības uzdevumi ir aprakstīt un analizēt medicīnisko un zinātnisko literatūru par bērna drošas vides nodrošināšanu mājas apstākļos. Veikt pētījumu par bērna drošas vides nodrošināšanu mājas apstākļos. Apkopot un analizēt iegūtos datus un interpretēt tos. Izdarīt secinājumus. Izvirzītā hipotēze: vecāku zināšanas par bērna drošas vides nodrošināšanu mājās maza bērna periodā ir pietiekamas. Pētniecības instruments: anketa. Pētniecības metode – kvantitatīvā. Atslēgas vārdi: bērns, ģimene, drošība, traumatisms

The title of this Bachelor paper: - Safe home environment for children up to age of three years. The topicality of this subject is determined by parental knowledge of child safety at home, and parental education on this issue is one of the basic tasks of nurses. It is very important for nurses to draw parents’ attention to child safety and educate parents on the possible types of injuries and prophylactic measures in order to avoid traumatism. The aim of this paper is to clarify the knowledge among parents about safe environment for children up to age of three years. The objectives of this research are to describe and analyze the medical and scientific literature on safe home environment for children, as well as to carry out a research on this topic by collecting, analyzing and interpreting the collected data. The hypothesis of this paper is as follows: Parental knowledge about safe home environment for children up to age of three years is sufficient.
Safe environment for childrens domarticily of small child during
Keywords: Medicīna