Viesnīcas SIA "Daugavkrasti" izaugsmes iespējas - Krūmiņa, Krista (Latvijas Universitāte, 2021)
Latvijā ir plaši attīstīta tūrisma nozare, tai skaitā arī viesmīlības un ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšana. Tās sekmīga darbība sniedz pievienoto vērtību gan sabiedrībai, gan valsts tautsaimniecībai kopumā. Nozares veiksmīgāka attīstība novērojama atsevišķos Latvijas reģionos, visvairāk Rīgā un tās apkaimē. SIA “Daugavkrasti” ir viesnīca Jēkabpilī, kas cenšas iekarot viesmīlības tirgu, tomēr tās attīstību ietekmē dažādi šķēršļi, kā, piemēram, ģeogrāfiskā atrašanās vieta, liela konkurence, pieprasījuma trūkums, slikts mārketings. Bakalaura darbā ir apkopota literatūra par tūrisma tendencēm Latvijā un Jēkabpilī un viesnīcu SIA “Daugavkrasti”. Bakalaura darba mērķis ir izskatīt dažādus inovatīvus pakalpojumus, ar ko būtu iespējams papildināt viesnīcas SIA “Daugavkrasti” piedāvājuma klāstu, tādējādi panākot pieprasījuma celšanos un viesnīcas ekonomisko attīstību. Pētījuma rezultāti parāda, ka Jēkabpilī nav augsti attīstīts tūrisma tirgus, SIA “Daugavkrasti” viesnīcas darbība ir nestabila un ir nepieciešamība pēc tās saimnieciskās darbības uzlabojumiem. Darbā tika izskatīti trīs iespējamie attīstības veicināšanas pakalpojumi, kas ir profesionālas kāpšanas sienas izveide, bērnu izklaižu telpas izveide un modernizēta kafejnīca.

Latvia has a widely developed tourism sector including the provision of hospitality and catering services. Its successful performance brings added value to both society and the national economy. More successful development of the sector is observed in some regions of Latvia, most in Riga and its surroundings. SIA “Daugavkrasti” is a hotel in Jēkabpils that is trying to conquer the hospitality market, but its development is affected by various obstacles such as geographical location, high competition, lack of demand, poor marketing. The work of the bachelor summarises the literature on tourism trends in Latvia and Jekabpils and the hotel SIA “Daugavkrasti”. The aim of the Bachelor's work is to explore a variety of innovative services that could complement the range of hotel SIA “Daugavkrasti” offerings, thereby leading to an increase in demand and the economic development of the hotel. The results of the study show that there is no highly developed tourism market in Jēkabpils, SIA “Daugavkrasti” hotel is unstable and there is a need for improvements in its economic activity. The work examined three possible development promotion services, which are the creation of a professional climbing wall, the creation of a childrens entertainment room and a modernized cafe.
Hotel SIA "Daugavkrasti" options of development
Keywords: Ekonomika; Tūrisms; Viesmīlību; Uzņēmējdarbības attīstība; Pakalpojumi