Jaunie tirdzniecības centri Dreiliņos: sociotelpiskā analīze - Jakušins, Maksims (Latvijas Universitāte, 2023)
Maksima Jakušina bakalaura darba tēma ir “Jaunie tirdzniecības centri Dreiliņos: sociotelpiskā analīze”. Darbs tiek balstīts, galvenokārt, uz Marka Gotdīnera (Mark Gottdiener) piedāvāto sociotelpisko pieeju. Šajā darbā tiek analizēti Dreiliņi, Rīgas apkaime kā sociālā telpa, kuru veido un izmanto dažādi sociālie aģenti: varas pārstāvji, biznesa pārstāvji un lokālie iedzīvotāji. Darba ietvaros ir tikuši intervēti vietējie iedzīvotāji kā galvenie aģenti un dati apstrādāti ar kontentanalīzi.

The Maksims Jakusins bachelor thesis theme is “The new shopping malls in Dreilini: a sociospatial analysis”. The work is mainly based on a sociospatial approach advanced by Mark Gottdiener. In this work will be analyzed Dreilini, the neighborhood of Riga, as a social space that shape and use different social actors: the representatives of government, business, and local citizens. During the work, local citizens as main social actors will be interviewed, and data will be processed with the content analysis.
The new shopping malls in Dreilini: a sociospatial analysis
Keywords: Socioloģija; Dreiliņi; apkaime; sociotelpiskā pieeja; tirdzniecības centri