Lineārās programmēšanas metode lēmumu pieņemšanai balstoties uz nestriktām priekšrocības attiecībām - Grandāne, Agita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā tiek apskatīti vairāki priekšrocības attiecību veidi: lingvistiskās priekšrocības attiecības, multiplikatīvās priekšrocības attiecības un nestriktās priekšrocības attiecības. Lielāka uzmanība ir pievērsta tieši nestriktās priekšrocības attiecībām. Tiek aprakstīti vairāki modeļi, kas balstās uz lineāro programmēšanu, ar kuru palīdzību var atrisināt grupas lēmuma pieņemšanas problēmu, izmantojot nestriktas priekšrocības attiecības.

In this paper we consider different types of preference relations: linguistic preference relations, multiplicative preference relations and fuzzy preference relations. The main attention is paid to fuzzy preference relations. We describe two models based on linear programming to solve the group decision making problem, using fuzzy preference relations.
A linear programming method for group decision making with fuzzy preference relations
Keywords: Matemātika; priekšrocības attiecība; nestrikta priekšrocības attiecība; grupas lēmumu pieņemšana; lineārā programmēšana