Banku apdrošināšanas pakalpojumi un autolīzinga apdrošināšanas portfeļa pārvaldīšana - Vasiļjevs, Igors (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba mērķis: noteikt efektīvāku metodi autolīzinga portfeļa pārvaldīšanai ar apdrošināšanas pakalpojumu palīdzību, izvērtējot tā plusus un mīnusus Latvijas tirgus apstākļos. Risināmie uzdevumi: 1.Apskatīt banku un apdrošināšanas pakalpojumus, lai secināt par tirgus stāvokli un attīstības tendencēm. 2.Izanalizēt kāda veida ir iespējama efektīva riska pārvaldīšana finanšu institūcijas portfelī izmantojot apdrošināšanas produktus. 3.Izpētīt, ko var panākt pielietojot Eiropa izplatītāku finanšu institūcijas portfeļa pārvaldīšanas metodi. Izstrādāts: trīs līmeņu sadarbības shēma, kas atspoguļo sadarbību bankas vai līzinga dēvēja (apdrošinājuma ņēmēja), apdrošinātāja un labuma guvēja (klienta, kredīta ņēmēja) starpā. Tajā ir attēlots KASKO atklātas polises process sakot ar produkta piedāvājumu un beidzot ar dzīves cikla izbeigšanas posmu. Izpētīts: lielāka atklātas polises vērtība ir savstarpējais ieguvums sadarbības rezultātā, jo par produkta ieguvējiem var uzskatīt ne tikai apdrošinātāju, tie ir ari bankas vai līzinga dēvēji un tiešie produkta lietotāji – kredīta ņēmēji. . Bakalaura darbā ir 16 attēli, 8 tabulas, 3 pielikumi un 25 izmantotās literatūras avoti. Atslēgvārdi: •Apdrošināšanas pakalpojumi •Autolīzinga apdrošināšana •Portfeļa pārvaldīšana

Bachelor work aim: a more effective portfolio management method using autoleasing insurance products and services, evaluating it’s strengths and weakness for Latvian market. Tasks: 1.View the banking and insurance services, in order to conclude on the market situation and development trends. 2.To analyze effective risk management possibility in financial institution portfolio through usage of insurance products. 3.To research our achievements in case we will use most spread method in Europe of financial institution portfolio management. Research: Three-sided cooperation scheme besides bank, leasing company (policyholder), insurer and insured party (customer or borrower). Scheme shows us CASCO group policies process from product offer till the end of policies life cycle. Conclusion: Group policies main value is all participant benefit during cooperation because the obtainers of product usage are not only insurers but also banks, leasing companies and end consumers – borrowers. In Bachelor paper are 16 figures, 8 tables, 3 addendums and 25 ancient literatures. Keywords: •Insurance services •Autoleasing insurance •Portfolio management
Banking insurance Services and Financial Institutions portfolio managment
Keywords: Ekonomika