A/S Swedbank finanšu stāvokļa analīze - Kārkliņa, Anete Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2019)
Mūsdienās ļoti lielu lomu ikdienā ieņem bankas, kā arī pats banku sektors strauji attīstās. Ņemot vērā arī tehnoloģiju attīstību un ekonomikas tendences, bankām ir jābūt pietiekami aktīvām un jāseko līdzi finanšu darbībai. Lai tas tiktu nodrošināts ir jāveic bankas finanšu analīze, kura ir aktuāla bankas vadībai, investoriem, potenciālajiem klientiem, kā arī finanšu uzraudzības iestādēm. Tāpat ir svarīgi ievērot likumu un noteikumu prasības, kā arī laikus konstatēt problēmas un pēc iespējas ātrāk meklēt risinājumus. Bakalaura darba “A/S Swedbank finanšu stāvokļa analīze” mērķis ir veikt bankas finanšu darbības analīzi, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus bankas finanšu darbības uzlabošanai. Bakalaura darba uzdevumi ir izpētīt finanšu analīzes metodes, apkopot informāciju par bankas vēsturi, izanalizēt tās vietu Latvijas komercbanku sektorā, veikt bankas dinamisko strukturālo un finanšu rādītāju analīzi, izdarīt secinājumus un izvirzīt bankai priekšlikumus. Diplomdarba kopējais apjoms ir 67 lappuses. Darbs satur 17 tabulas, 17 attēlus 15 formulas. Bakalaura darba izstrādei tika izmantoti informācijas avoti, tādi kā Latvijas Republikas likumi, Ministru kabineta noteikumi, mācību grāmatas, interneta resursi un A/S Swedbank finanšu pārskati.

Nowadays, banks play a very important role, and the banking sector itself is developing rapidly. In the light of technological developments and economic trends, banks need to be sufficiently active and follow the financial side. In order to ensure this, the bank's must carry out financial analysis, which is topical for the bank's management, investors, potential clients, and financial supervisors. It is also important to comply with the requirements of laws and regulations and to identify problems in time and to seek solutions as soon as possible. The aim of Bachelor's thesis “AB Swedbank financial statement analysis” is to carry out analysis of financial activities of the bank, to draw conclusions and to make proposals for improvement of financial activity of the bank. The tasks of the Bachelor's thesis are to study the methods of financial analysis, to gather information about the bank's history, to analyze its place in the sector of commercial banks of Latvia, to analyze the bank's dynamic structural analysis and financial indicators, to draw conclusions and to make proposals to the bank. The total volume of the diploma paper is 67 pages. The work contains 17 tables, 17 pictures 15 formulas. Information sources were used for the development of the Bachelor's paper such as the laws of the Republic of Latvia, Cabinet of Ministers regulations, textbooks, Internet resources and AB Swedbank annual reports.
AB Swedbank financial statement analysis
Keywords: Ekonomika; komercbanka; analīze; finanšu rādītāji; A/S Swedbank