Zīmola "Timberland" sociālo mediju komunikācijas analīze Baltijas valstu piemērs - Martinso, Monika Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2020)
ociālo mediju Facebook un Instagram izmantošana tirgzinības nolūkos kļūst arvien populārāka. Saprotot savu auditoriju sociālajos medijos, zīmoliem ir iespējams uzbūvēt ciešākās attiecības ar saviem potenciālajiem klientiem. Zīmols “Timberland” ir globāls, augstas kvalitātes apavu un apģērbu zīmols, kurš par savu potenciālo auditoriju izvēlējies cilvēkus dažādā vecumā, kuriem ir svarīgi ērti un kvalitatīvi āra apavi un apģērbi. Šāda liela un ietekmīga zīmola sociālo mediju komunikācija ir ļoti svarīga, lai veidotu zīmola tēlu attiecīgajā valstī, Eiropā un pasaulē. 2019.gada 5. septembrī zīmols uzsāka jaunu kampaņu “Dabai ir nepieciešami varoņi”, tā ir paredzēta turpmākajiem 5 gadiem un tās idejas ir balstītas uz cilvēka radītajām vidē notiekošajām izmaiņām. Bakalaura darba “Zīmola Timberland sociālo mediju Instagram un Facebook komunikācijas analīze Baltijā” mērķis ir noskaidrot, kāda ir zīmola sociālo mediju komunikācija Baltijas valstīs kampaņas pirmās sezonas laikā. Pētījumā par uzdevumiem tika izvirzītas problēmas, literatūras un empīrisko materiālu izpēte, kā arī rezultātu apkopošana un priekšlikumu izvirzīšana, kas palīdzētu zīmola pārstāvjiem Baltijā veidot veiksmīgāku komunikāciju ar saviem potenciālajiem patērētājiem. Darbā ietverta teorija par izmaiņām tirgzinībā, patērētāju uzvedību, sociālo mediju attīstību un ietekmi zīmola komunikācijā, komunikācijas efektivitātes mērījumiem, kā arī tika pētītas sociālo mediju Facebook un Instagram funkcijas un to lietojums tirgzinības nolūkos. Metodoloģija ietver gan kvalitatīvos, gan kvantitatīvos pētījumus, veicot dziļās intervijas, kontentanalīzi un interneta aptauju. Rezultāti ļauj izdarīt secinājumus par zīmola “Timberland” sociālo mediju komunikāciju Baltijā.

The social media Facebook and Instagram usage for marketing purposes is becoming increasingly popular. By understanding their audience on social media, brands can build relationships with their potential customers. The Timberland brand is a global brand of high quality footwear and apparel that has targeted its potential audience of all ages who appreciate comfortable and quality outdoor footwear and clothing. Such a large and influential brand social media communication is very important in conveying the brand’s name in Europe and the rest of the world. On September 5, 2019, the Timberland brand launched a new “Nature Needs Heroes” campaign, targeting for the next 5 years and are based on the man made environment. The aim of the bachelor thesis “Timberland" LLC brand communication analysis on social media in the Baltic States” is to find out how the brand is communicating in the social media in the Baltic States during the first season of the campaign. The study raises issues of challenges, studies of literature and empirical material, as well as aggregating results and proposing suggestions that will help Timberland brand to represent better communicate with their potential consumers in the Baltics. The work contains theory of changes in marketing, consumer behavior, social media development and influence in brand communication, measurement of communication effectiveness, as well as research of social media Facebook and Instagram functions and their usage. The methodology includes both qualitative and quantitative research, through in-depth interviews, content analysis and internet survey. The conclusion results allow to be drawn about Timberland brand social media communication in the Baltics.
Analysis of "Timberland" LLC brand communication in social media in the Baltic States
Keywords: Komunikācijas zinātne; zīmols; Timberland; Baltija; sociālie mediji; Facebook