Komunikācijas nozares speciālistu sevis prezentēšana sociālajā tīklā LinkedIn - Nimma-Villiga, Ingeborga (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba “ Komunikācijas nozares speciālistu sevis prezentēšana sociālajā tīklā LinkedIn” mērķis ir noskaidrot, komunikācijas speciālistu sevis prezentēšanu sociālajā medijā LinkedIn. Kāpēc nozares speciālisti lieto sociālo mediju LinkedIn un kādā veidā sevi reprezentē šajā platformā. Bakalaura darba teorētiskā daļā tika aprakstīts komunikācijas process, sevis prezentēšanas process un LinkedIn kā sevis prezentēšanas platforma. Ar intervijas palīdzību tika noskaidroti atlasīto komunikācijas speciālistu, profesionālā sociālā medija LinkedIn, lietošanas paradumi un viedoklis par konkrēto platformu. Ar kontentanalīzes palīdzību tika analizēts saturs atlasīto komunikācijas speciālistu kontos profesionālajā sociālajā medijā LinkedIn. Darbā tika secināts, ka atlasītie komunikācijas speciālisti izmanto platformu LinkedIn kā kanālu sevis prezentēšanai. Komunikācijas speciālisti atpazīst sociālo mediju LinkedIn kā profesionālu vidi, kur prezentēt savus profesionālos sasniegumus un kompetences, veidojot un publicējot saturu atbilstošu platformas specifikācijai.

The aim of the bachelor's thesis “Self-presentation of communication specialists on the social network LinkedIn” is to find out why industry professionals use social media LinkedIn and how they represent themselves on this platform. The theoretical part of the bachelor's thesis describes the communication process, process of self-presentation and LinkedIn as a self-presentation platform. interview and content analysis research methods identified certain communication specialist usage habits and opinion of the professional social network LinkedIn, as well as analysed content these communication specialists have posted on this platform. After research done in this bachelor thesis we can see that interviewed communication specialists use LinkedIn as a channel for self-presentation. Communication professionals recognize social media on LinkedIn as a professional environment to present their professional achievements and competencies in creating and publishing content that meets the platform's specifications.
Self-presentation of communication specialists on the social network LinkedIn
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālie mediji; komunikācija; komunikācijas process; sevis prezentēšana; LinkedIn