Plānotāja dizaina vizuāli stilistiskie aspekti - Konuša, Madara (Latvijas Universitāte, 2018)
Plānotājs – sarežģīta izvēle akadēmiskā vai kalendārā gada sākumā, kad jāizvēlas atbilstošs plānotājs nākamajam gadam no plašā, bet vienveidīgā klāsta. Pētījuma galvenie mērķi teorētiskajā daļā ir izpētīt plānotāja rašanos, iepazīties ar to saturu atbilstoši plānotāja veidam, iepazīties ar abstrakto mākslu, un mandalu vēsturi un to veidošanas principiem. Autores mērķi empīriskajā daļā ir izpētīt drukāto plānotāju piedāvājumu, kā arī to lietotāju paradumus. Autore šajā pētījumā secināja, ka neatkarīgi no digitālā laikmeta ietekmes, drukātais plānotājs aizvien ir aktuāls, kā ari tā lietotāji uzskata, ka tas ir parocīgāks un ērtāks, kā digitālais plānotājs.

A planner is a complicated choice in the beginning of the academic or calendar year when it is necessary to choose a planner from the wide but homogeneous range. The goal of the theoretic part in the paper is to research the emergence of planners, explore the contents according to their type, research abstract art and the history of mandalas and principles of creating them. The goal in the empiric part is to explore the supply of printed planners and their users’ habits. The autor concludes a printed planner is still topical despite the impact of the digital age and the users of planners believe them to be more convenient than digital planners.
Visually stylistic aspects of plannen's design
Keywords: Mākslas zinātne; plānotājs; kalendārs; abstraktā māksla; mandala; intuitīvs